Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
20 woningen Minnertsga
Project 20 woningen Minnertsga
Partners Zijlstra Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever Wonen Noordwest Friesland
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

20 woningen Minnertsga

In opdracht van Wonen Noordwest Friesland realiseert Aannemingsmaatschappij Friso 20 nieuwbouw woningen in Minnertsga.

Minnertsga

Gezond wonen voor jong en oud

In totaal worden er 20 nieuwe woningen gebouwd, zestien gezins-  en vier levensloopbestendige woningen. Houkesloot Toelevering levert de kant en klare betonelementen. Deze worden in de fabriek al voorzien van isolatie en houten kozijnen. Dit zorgt ervoor dat de woningen geen kieren, naden en gaten hebben en dat creëert en zeer hoge luchtdichtheid. Doormiddel van een meting met een thermografische camera en een blowerdoortest blijkt dat de woningen ruimschoots voldoen aan de eis van QV10*. De woningen worden geheel gasloos opgeleverd en zijn voorzien van een luchtwarmtepomp en zonnepanelen op het dak voor het opwekken van zonne-energie.

Bouwen zonder overlast

Om ervoor te zorgen dat de bewoners in de omgeving van de bouwplaats zo min mogelijk overlast ervaren worden er geen prefab heipalen gebruikt, maar avegaar palen. Deze palen worden geboord en dit gebeurd vrijwel geluidloos en zonder trillingen.

*QV10 is een aanduiding voor de luchtdoorlatendheid van een gebouw. QV is een luchtvolumestroom die ontstaat via kieren en naden en die zich tussen de verschillende bouwdelen van de schil van een gebouw bevindt. Deze wordt gemeten bij een drukverschil van 10 Pascal en aangeduid in kubieke decimeters per seconde.

Betrokken partijen

- Otte Installaties

- Isolatie en kozijnen, Houkesloot  Toelevering

Nieuwsberichten

20 nieuwe woningen in Minnertsga voor jong en oud