Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Friso Bouwconcept

Friso bouwt aan een duurzame toekomst. Om die duurzame toekomst te bereiken ontwikkelden wij een bouwsysteem waarbij het draait om isolatie en luchtdicht bouwen. Met dat systeem bouwen wij woningen waarin het fijn leven is. Zo bouwen wij duurzame woningen, naar elk ontwerp en zowel voor grote als kleine series. De basis van het Friso Bouwconcept zijn betonnen wanden inclusief kozijnen en isolatie die door onze eigen fabrieken worden gemaakt. De begane grond vloer is een ribcassette vloer en de verdiepingsvloeren worden gemaakt van kanaal- en leidingplaatvloeren. De woningen worden in de fabriek voorzien kozijnen inclusief glas. Met het Friso Bouwconcept kunnen we met een aantal standaard onderdelen unieke woningen maken. De kwaliteit en het ontwerp van de woningen worden bepaald in samenspraak met de opdrachtgever, de architect en de gemeente (bestemmingsplan, welstand). Het Friso Bouwconcept sluit naadloos aan bij de eerste richtlijn van de Trias Energetica die de TU Delft heeft ontwikkeld: “Beperk het energieverbruik door het reduceren van de energievraag”. Dat de woningen door de prefabricage in onze moderne fabriek veel sneller, met een hogere kwaliteit én voor een zeer redelijke prijs gebouwd kunnen worden is natuurlijk mooi meegenomen. Daarbij integreren we installatieconcepten met warmtepompen, pv-panelen, laagtemperatuurverwarming en warmte-terugwinsystemen. Met als eindresultaat tevreden bewoners!


Speerpunten:

  • Hoge technische kwaliteit
  • Korte bouwtijd door prefabricage
  • Minimaal vocht bij oplevering
  • Maximale ontwerpvrijheid
  • Alle afmetingen en beukmaten mogelijk
  • Toepasbaar voor grote en kleine series
  • Hoge isolatiewaarde en luchtdichtheid
  • Laag energieverbruik
  • Aangenaam leefklimaat


Hoge luchtdichtheid

Afhankelijk van het type woning halen we bij recente metingen een Qv10 waarde tussen de 0,2 en 0,3. De kozijnaansluitingen scoorden zelfs een Gv10-waarde van 0.000412 dm³/s*m. Dat is beduidend lager dan de geldende norm. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Door de betonelementen in onze fabriek al te voorzien van de hoogwaardige isolatie. Deze brengen we aan in het nog natte beton. Zo voorkomen we dat er een ‘valse luchtspouw’ ontstaat. Dit komt vaak voor als isolatie in het werk wordt aangebracht. Een valse luchtspouw van 5 millimeter zorgt ervoor dat de isolatiewaarde voor de helft afneemt!


Minimaal energieverbruik

Een tevreden bewoner, daar draait het uiteindelijk om. Dat bereiken we niet alleen door een lagere energierekening. Daarom hebben wij bij het ontwikkelen van het Friso Bouwconcept veel aandacht besteed aan het binnenklimaat van de woningen. De betonelementen van het casco worden gekoppeld door nastelbare ankers en speciale dichtingsband. Hierdoor worden de woningen luchtdicht en dus ook tochtvrij opgeleverd. De basis voor een fijn leefklimaat ligt er dan. Nu is het aan de bouwers om door hun gedrag dit fijne leefklimaat te behouden. Wij informeren hen daar graag over. Daarom krijgen ze bij oplevering een heldere handleiding en zetten we woonconsulenten in, die voorlichting geven over het gebruik van de installaties en de woning. Zo werken we aan een fijn leefklimaat.


Comfortabel wonen

Bij het Friso Bouwconcept wordt uitgegaan van het zoveel mogelijk toepassen van duurzame energie, zoals zonne-energie. Voor zover er fossiele brandstoffen toegepast worden, gaan we daar zeer zuinig mee om. Welke installaties er uiteindelijk toegepast worden, bepalen we per project en is ook afhankelijk van de eisen en wensen van de opdrachtgever. Daarbij zoeken we bij voorkeur het snijpunt tussen optimaal leefklimaat en minimaal energieverbruik. Isoleren betekent ook ventileren. Daarom is er extra aandacht voor een optimale manier van ventileren. Om te zorgen dat de woningen behaaglijk zijn passen we bij voorkeur ventilatie toe met mechanische aan- en afvoer. Zo houden we het energieverbruik laag. Dat levert een fikse besparing op de energiekosten op.


Voorbeeld plattegronden

De standaard plattegronden van de woningen die met het Friso Bouwconcept worden gebouwd kun je hieronder downloaden. Natuurlijk zijn andere indelingen altijd bespreekbaar.

Voorbeeld plattegronden gezinswoning

Voorbeeld plattegronden hoekwoning en tweekapper

Voorbeeld plattegrond starterswoning

Terug naar overzicht

Projecten

Nieuwbouwplan Het Perk Sneek

Nieuwbouwplan Het Perk Sneek

10 + 6 woningen Waterhof Workum

10 + 6 woningen Waterhof Workum

110 + 38 woningen Plan Zuid Harlingen

110 + 38 woningen Plan Zuid Harlingen

Nieuwbouw 36 woningen Eeskwerd - Leeuwarden

Nieuwbouw 36 woningen Eeskwerd - Leeuwarden

Nieuwbouw 19 woningen Sneek

Nieuwbouw 19 woningen Sneek

Nieuwbouw en ontwikkeling 22 woningen Túnwente Skoatterwâld

Nieuwbouw en ontwikkeling 22 woningen Túnwente Skoatterwâld

85 woningen De Meeuwen Groningen

85 woningen De Meeuwen Groningen

Nieuwbouw 26 woningen Ameland

Nieuwbouw 26 woningen Ameland

Nieuwbouw 21 woningen Zuid-Scharwoude

Nieuwbouw 21 woningen Zuid-Scharwoude

6 woningen Loevestein Gorredijk nieuwbouw

6 woningen Loevestein Gorredijk nieuwbouw

Nieuwbouw 8 woningen Tuitjenhorn

Nieuwbouw 8 woningen Tuitjenhorn

28 woningen Hallum Menaam Bitgummole Berltsum

28 woningen Hallum Menaam Bitgummole Berltsum

Nieuwbouw 12 woningen Koudum

Nieuwbouw 12 woningen Koudum

Bekijk alle projecten