Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Het verhaal van Friso

Vlak na de oorlog startte Friso, samen met een aantal Sneeker bouwbedrijven, met het bouwen van woningen. Nu, bijna 75 jaar later bouwt Friso door. Friso Bouwgroep is een ambitieus, veelzijdig en zelfstandig bouwbedrijf. We staan bekend om ons veelzijdig vakmanschap. En door de korte lijnen, no-nonsens-mentaliteit en gedrevenheid van onze medewerkers kunnen wij nog écht service verlenen. We zijn trots op de prachtige projecten die we keer op keer weer mogen bouwen.

Veiligheid

Friso werkt veilig. Altijd! Een veilige, gezonde en plezierige werkplek voor iedereen die voor ons werkt; ook onze onder- en nevenaannemers dus, dat is waar we voor gaan. Zo kunt u erop vertrouwen dat er op al onze bouwplaatsen veilig gewerkt wordt. Samen met onze projectpartners stemmen we het beoogde veiligheidsniveau af. Elke medewerker is onderdeel van een team dat streeft naar nul ongevallen. Daar leveren al onze medewerkers aan bij. We zijn proactief. Dat betekent dat we zelf initiatief nemen en de voortrekkersrol op ons nemen als het gaat om veiligheid op onze bouwplaatsen. Lees meer...

Niet meer, maar beter

Continuïteit gaat bij Friso altijd voor winstmaximalisatie. Wij zijn voortdurend op zoek naar de balans tussen economische prestaties, de sociale kant en de ecologische randvoorwaarden en nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Die gezonde mentaliteit zorgde voor gestage groei én vlees op de botten, waardoor Friso niet alleen alle (bouw)crises kon doorstaan, maar ook in staat was uit te groeien tot een veelzijdig bouwbedrijf waar voor iedereen een fijne werkplek is. Of je nou een man of een vrouw bent, welk opleidingsniveau je hebt of waar je vandaan komt bij Friso kun je tot bloei komen. Ons personeelsverloop is laag, bijzonder laag voor een bedrijf van onze omvang, net als het ziekteverzuim. Zo is Friso een bedrijf met toekomst en gaan we voor nog eens 75 succesvolle jaren. Een plek voor iedereen, vanuit die overtuiging bieden we stageplaatsen en werkervaringsplaatsen aan en werken we samen met instanties die de werkgelegenheid bevorderen. Mensen aan werk helpen, aan het werk houden en zo samen bouwen aan een mooie toekomst. Die groei is ook te danken aan een sterk netwerk van partners en onderaannemers waar wij op kunnen bouwen. Maar onze maatschappelijke betrokkenheid gaat verder. Zo dragen wij graag een steentje bij aan maatschappelijke initiatieven op onder andere sportief gebied.

Veiligheid
Veelzijdig vakmanschap

Veelzijdig vakmanschap

Friso Bouwgroep is een groot bouwbedrijf met maar liefst zeven vestigingen in de provincies Friesland, Groningen, Flevoland en Gelderland. Bij de diverse vestigingen van Friso Bouwgroep werken ruim 550 medewerkers. Friso is een bedrijf met een orderportefeuille die bestaat uit tal van disciplines en uiteenlopende projecten. Door de krachten en kennis van de verschillende bedrijfsonderdelen te bundelen is Friso in staat snel en vakkundig te werken. De basis die 75 jaar geleden werd gelegd in een periode waarin snel schakelen en samenwerken geboden was, geldt nu nog steeds.

Bekijk hier het organogram

Efficiënt werken

Efficiency

In de jaren vijftig werd er efficiënt gebouwd; goedkope woningen en korte bouwtijd. Dit was nodig in een tijd waarin de woningnood hoog was en veel mensen, zelfs na hun huwelijk, gedwongen bij hun ouders moesten blijven wonen. Die efficiency is nog steeds een van de handelsmerken van Friso.

Betrokken bouwteampartner

Voor opdrachtgevers is Friso een fijne en betrokken partner. Bij Friso staat de klant centraal; de tevreden klant. Wij maken afspraken die we nakomen en doen geen beloftes die we niet waar kunnen maken. We durven onze nek uit te steken en hebben het lef om dingen soms net wat anders te doen als we denken dat dat voor onze opdrachtgever voordeel oplevert. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Die persoonlijke betrokkenheid is waar Friso bekend om staat. Niet alleen in Friesland, maar ook ver daar buiten! We zijn trots op samenwerkingen die al decennia lang succesvol verlopen. We zijn trots op de goede relatie met architecten, installateurs, adviseurs en onderaannemers.

Innovatie en duurzaamheid gaan hand-in-hand

Friso bouwt aan de toekomst. Een schone toekomst, voor iedereen. We streven ernaar om milieuschade door onze activiteiten te voorkomen of te beperken. Wij voldoen aan de richtlijnen van de CO2-prestatieladder en werken graag volgens de richtlijnen van BREEAM en circulair bouwen. Juist hierdoor wordt het milieubewustzijn vergroot. Daarom zijn we altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen van onze partners en frisse ideeën van opleidingen en studenten, met wie we nauw samenwerken. Daarnaast blijven we zoeken naar toepassingen die afval en CO2-uitstoot kunnen verminderen en de levensduur van producten kunnen verlengen. Dat doen we door de kennis die we in de bouwpraktijk opdoen te combineren met de toepassingen die we in onze eigen fabrieken maken. Daarbij staan we absoluut open voor vernieuwende ideeën. Samen met onze opdrachtgevers bekijken we hoe we de ecologische footprint kunnen verkleinen en de energievraag kunnen verminderen. Niet alleen tijdens de bouw, maar ook als een gebouw eenmaal in gebruik is. Lees meer over duurzaamheid