Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Energiezuinig bouwen

We bouwen allemaal graag met hart voor het milieu. Naast de wettelijke eisen op dat gebied, van minimale isolatienormen tot het bouwen van woningen en gebouwen zonder gasaansluiting, zijn er nog tal van mogelijkheden om in woning, bedrijfspand of openbare gebouwen het energieverbruik te verlagen en het comfort te verhogen. Niet alleen als er nieuw gebouwd wordt, maar ook door het doen van aanpassingen aan bestaande gebouwen, is energiewinst te behalen.

Wat is energiezuinig bouwen?

Energieneutrale woningen gebruiken evenveel of minder energie dan ze opwekken. Dat kan door het toepassen van slimme technieken én door een luchtdichte woning te bouwen, die optimaal geïsoleerd is. Hoe energiezuinig je jouw woning of gebouw wilt hebben ligt aan jou. Maar er is veel mogelijk. Het Bouwbesluit stelt eisen aan de energieprestatie van een nieuwbouwwoning en utiliteitsgebouwen. Deze ligt vast in de NEN7120 Energieprestatie van Gebouwen. De EPG-score van een gebouw wordt dan ook in de bouwvergunning meegenomen. Bij de oplevering van de bouw overhandigen wij een energielabel. Overigens gelden er ook eisen bij woningrenovaties.

Waarom energiezuinig bouwen?

Aandacht voor het milieu en een lagere milieubelasting zijn vaak genoemde redenen om energiezuinig te bouwen. Maar energiezuinig bouwen heeft meer voordelen. Doordat energiezuinige gebouwen vaak beter geïsoleerd zijn én er meer aandacht is voor het binnenklimaat, is het er fijn wonen en werken. Daarnaast bespaar je als bewoner of gebruiker van een pand, ook energiekosten. Neem bijvoorbeeld zonlicht, dat is gewoon gratis! Energiezuinig bouwen heeft dus tal van voordelen:

  • Beter voor het milieu
  • Fijn binnenklimaat en meer comfort
  • Lagere energielasten

Hoe bouwt Friso energiezuinig?

Friso heeft tijdens de bouw veel aandacht voor het milieu. Dat doen we niet alleen door ons aan de bestaande milieueisen te houden, maar ook door te zoeken naar alternatieve materialen, minder voertuigbewegingen en andere gedragsmaatregelen. Daarnaast ontwikkelden we ons Friso Bouwconcept. De korte bouwtijd zorgt voor minder milieubelasting en de energiezuinige woningen zijn luchtdicht en nul-op-de-meter. De EPC-van deze woningen ligt onder de wettelijk eis. Deze woningen kunnen dan ook als extreem-energiezuinig worden aangemerkt. Daarnaast heeft Friso kennis van en ervaring met circulair en gasloos bouwen.

Terug naar overzicht

Projecten

Energieneutraal kantoorpand New Nexus Haren nieuwbouw

Energieneutraal kantoorpand New Nexus Haren nieuwbouw

8 woningen Over de Wijmers Loppersum

8 woningen Over de Wijmers Loppersum

Nieuwbouw Plus Ultra Groningen

Nieuwbouw Plus Ultra Groningen