Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Friso werkt met BIM

Bij Friso werken een aantal BIM-specialisten. BIM (Bouwinformatiemodel) is een innovatieve manier van werken, waarbij alle informatie uit één centraal model komt. Deze informatie wordt gedeeld met alle betrokken partijen bij een bouwproject. Denk hierbij aan de architect, de installateur en de toeleverancier van geprefabriceerde onderdelen. Op basis van deze informatie werken alle partijen hun eigen discipline uit. Zij kunnen informatie invoeren, ophalen en delen in hetzelfde model.

Wat is BIM?

Door informatie te delen en samen te voegen worden knelpunten in een vroeg stadium in beeld gebracht en kunnen ze snel en makkelijk opgelost worden. Nog voor de bouw daadwerkelijk begonnen is. Of het nu gaat om een kleine woning, of een groot utiliteitsgebouw de voordelen voor BIM zijn er voor elk bouwproject. Er kan sneller en efficiënter gebouwd worden. Alle informatie is actueel en eenduidig. Hierdoor wordt niet alleen tijd, maar ook geld bespaard; er worden immers minder fouten gemaakt en verrassingen en faalkosten worden voorkomen.

Voordelen van BIM

De informatie uit een BIM-model kan met alle betrokken partijen gedeeld worden. Hierdoor wordt de papieren rompslomp geminimaliseerd en zijn alle betrokkenen direct op de hoogte van wijzigingen. Ook is snel duidelijk of er clashes te verwachten zijn; zo kunnen die opgelost worden voor de bouw plaatsvindt en wordt vertraging voorkomen. Daarmee wordt tijd en geld gespaard.

Terug naar overzicht

Wat is BIM?