Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Gasloos bouwen & verbouwen

De overheid heeft het doel gesteld om in 2050 CO2-arm te zijn. Dat houdt in dat de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt moet worden. Fossiele brandstoffen passen dan niet meer in het plaatje. Daarom heeft de overheid bepaald dat woningen van woningbouwcorporaties en overheidsgebouwen gasloos gebouwd moeten worden. Er zijn zelfs al nieuwbouwwijken waar geen gasnet meer aangelegd wordt. Niet alleen gebouwen worden anders, ook de manier waarop we ons gaan vervoeren en de uitstraling van het landschap verandert. Door gasloos te bouwen gaan we een verdere klimaatverandering tegen. Daar bouwt Friso graag aan mee.

Woningisolatie

Gasloos bouwen begint bij een goede isolatie. Door de vraag naar energie te verminderen, wordt al een flinke slag geslagen. Door een goede isolatie, een zo hoog mogelijke luchtdichtheid en door in het ontwerp al rekening te houden met natuurlijke manieren van bijvoorbeeld zonnewering, neemt de vraag naar energie af. Friso is bedreven in het bouwen van nul-op-de-meter woningen. Het door Friso ontwikkelde innovatie Friso Bouwconcept is een manier van energiezuinig bouwen. Het casco heeft een ongekend hoge isolatiewaarde. Niet alleen als het gaat om nieuwbouw, maar zeker ook om de bestaande woningvoorraad energiezuinig te maken. Zo voerde Friso voor tal van woningbouwcoporaties renovatie- en woningverbeteringstrajecten uit. Bij deze trajecten was labelverbetering, en de daarbij horende energetische maatregelen, de kern. Daarnaast voorzien wij deze woningen ook vaak van een nieuwe keuken en/of badkamer en voeren we reguliere onderhoudsklussen, zoals het verven van de buitenkant, uit.

Welke alternatieven zijn er voor gas?

Geen gasaansluiting meer dus. En zelfs hele wijken die niet meer op het gasnet aangesloten kunnen worden. Maar wat dan wel? Welke alternatieve manieren zijn er om je woning te verwarmen bijvoorbeeld? We zetten er een paar voor je op een rijtje:

  1. Zonneboiler in combinatie met zonnepanelen
  2. Infrarood warmtepanelen
  3. Warmtepomp

Terug naar overzicht

Projecten

Energieneutraal kantoorpand New Nexus Haren nieuwbouw

Energieneutraal kantoorpand New Nexus Haren nieuwbouw

Energy Academy Groningen nieuwbouw

Energy Academy Groningen nieuwbouw

Enschede 128 woningen verduurzaming

Enschede 128 woningen verduurzaming