Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
20 nieuwbouwwoningen Midlum en Wijnaldum woningbouw
Project 20 nieuwbouwwoningen Midlum en Wijnaldum woningbouw
Partners Alynia Architecten Harlingen
Sector
wonen
Opdrachtgever De Bouwvereniging Harlingen
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

20 nieuwbouwwoningen Midlum en Wijnaldum woningbouw

In opdracht van De Bouwvereniging uit Harlingen is Aannemingsmaatschappij Friso weer aan de slag met een mooi nieuwbouwproject. Dit keert betreft het de gunning van 20 woningen op twee locaties. Zowel in Midlum als Wijnaldum worden, naar een ontwerp van Alynia Architecten, 10 woningen gebouwd. Het project is vergelijkbaar en een vervolg op de 110 woningen die Friso vorig jaar in opdracht van De Bouwvereniging en naar een ontwerp van Alynia realiseerde in Harlingen.

Midlum en Wijnaldum
Hoogste punt

Hoogste punt

N.v.t.
BVO

BVO

N.v.t.
Bouwperiode

Bouwperiode

2020

Bouwteam met een doel

Samen met de opdrachtgever, architect en partners als Otte Installaties uit Sneek, Ingenieursburo Meijer & Joustra uit Heerenveen en Invent Advies uit Beilen is in bouwteam gewerkt aan zowel het ontwerp, de engineering als uitvoering. Beide locaties worden gelijktijdig uitgevoerd. ‘Ondanks dat er verschillende procedures voor beide locaties gevoerd moeten worden, is het belangrijk om de uitgangspunten van de opdracht te bewaken’ licht Technisch Ontwikkelaar Marcel Minnema van Friso Bouwgroep toe.

Extra uitdaging

Beide projectlocaties bevinden zich in een terpdorp waarbij sprake is van hoogteverschil in het bouwterrein. ‘Er wordt verwacht dat we te maken krijgen met archeologische vondsten, die tijdens de bouw aan het licht kunnen komen’, vertel Marcel. ‘Voor onze vakmensen een extra uitdaging tijdens de uitvoering, welke het project weer bijzonder maakt’.

Duurzaam bouwen

Net als in Harlingen worden de woningen in Midlum en Wijnaldum duurzaam gebouwd. In de woningen wordt een warmtepomp, een WTW en vloerverwarming geplaatst. Daarnaast worden PV-panelen op de daken geïnstalleerd. Om de bouwtijd flink te verkorten, bouwen we ook deze woningen in het prefab casco-systeem van Friso. De betonelementen worden in onze fabriek al van isolatie en van houten kozijnen voorzien. Vanzelfsprekend zonder kieren, spleten en naden, waardoor een zeer hoge luchtdichtheid wordt gerealiseerd. Schilderen van de kozijnen in de buitenlucht op de bouw is niet meer nodig, want ook dat hebben wij in de fabriek al gedaan. Zo bouwen wij samen met De Bouwvereniging aan een gezonde toekomst voor haar huurders!

Betrokken partijen:

Nieuwsberichten

Oplevering 10 levensloopbestendige woningen Midlum

10 duurzame woningen in Wijnaldum opgeleverd

Start bouw woningen Sexbierum, Minnertsga en Bitgum

Zes woningen Loevestein Gorredijk opgeleverd