Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouw 12 woningen Koudum
Project Nieuwbouw 12 woningen Koudum
Partners Twa Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever WoonFriesland
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Nieuwbouw 12 woningen Koudum

In opdracht van WoonFriesland realiseert Aannemingsmaatschappij Friso 12 woningen in Koudum.  De woningen worden in drie blokken van vier woningen gebouwd en zijn bestemd voor de sociale huur. De woningen worden aan de Jacobus van der Waeyenstraat en de Oostenveldseweg gebouwd.

Jacobus van der Waeyenstraat en de Oostenveldseweg, Koudum

Sloop nieuwbouw

Voordat de woningen gebouwd konden worden moesten er eerst nog woningen worden gesloopt. De nieuwe woningen, ontworpen door TWA Architecten, bestaan uit twee woonlagen en een puntdak. De woningen worden gebouwd met prefab wanden uit eigen fabriek. Verder worden de woningen voorzien van een warmtepomp. Dit betekent dat de woningen gasloos zijn. De woning wordt verwarmd middels vloerverwarming. Ook komen er zonnepanelen op het dak voor het opwekken van zonne-energie.


Duurzame borg voor het opslaan van energie

Onder één van de woningen wordt een zogenoemde borg geplaatst als proef. Dat is een soort grote thermosfles met water die ervoor zorgt dat de stroom die opgewekt wordt met de zonnepanelen efficiënt wordt ingezet. Zijn de energieprijzen laag, dan gebruik je energie om het water in de borg op te warmen. Zijn de energieprijzen hoog, dan wordt de warmte uit de borg gebruikt om de woning mee te verwarmen. Een mooi initiatief van WoonFriesland en Borg op onze bouwplaats in Koudum!

Naar verwachting worden de woningen in juli opgeleverd aan de opdrachtgever.

Nieuwsberichten

Onthulling symbolische laatste steen nieuwbouw Koudum