Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouw 8 woningen Marssum
Project Nieuwbouw 8 woningen Marssum
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever Wonen Noordwest Friesland
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Nieuwbouw 8 woningen Marssum

In opdracht van Wonen Noordwest Friesland heeft Aannemingsmaatschappij Friso acht twee-onder-een-kapwoningen in Marssum gebouwd. De woningen zijn ontworpen door Zijlstra Architecten en zijn volgens het Friso Bouwconcept gebouwd.

Uniastrjitte 9, Marssum

Het Friso Bouwconcept

De woningen zijn in opdracht van Wonen Noordwest Friesland in slechts zeven maanden gerealiseerd. Dit heeft te maken met het gebruik van het Friso Bouwconcept. Dit is een bouwsysteem waarbij alle wanden en kozijnen geprefabriceerd worden in onze eigen fabriek én een bijzonder hoge luchtdichtheid hebben. De woningen moesten voldoen aan een luchtdichtheidseis waarbij de Qv10-waarde maximaal 0,50 dm³/s.m² mocht bedragen. Tijdens de tests is gebleken dat de Qv10-waarde van de woningen rond de 0,20  dm³/s.m² bedraagt. Dit betekent dat de woningen ruimschoots aan de gestelde waarden voldoen. De woningen zijn verder voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp waarmee de woningen gasloos verwarmd worden.

De luchtdichtheid van de woningen wordt gecontroleerd

Extra hoge geluidseis

In de Uniastrjitte in Marssum stonden eerder ook acht woningen. Deze bleken na onderzoek niet naar de huidige maatstaven te renoveren. Daarom is er gekozen voor sloop-nieuwbouw. Omdat deze locatie hemelsbreed op minder dan één kilometer van de landingsbaan van vliegbasis Leeuwarden was er sprake van een extra hoge geluidseis. Hierom zijn de slaapkamers en het dak extra goed geïsoleerd. Zodanig dat er een reductie van 30dB optreedt gemeten vanaf buiten (recht op het dakvlak) en de slaapkamers.

Geluidsmeting t.b.v. de verhoogde geluidseis

Nieuwsberichten

Aannemingsmaatschappij bouwt 8 woningen in Marssum met het Friso Bouwconcept

8 twee-onder-een-kapwoningen in Marssum opgeleverd