Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouw 26 woningen Ameland
Project Nieuwbouw 26 woningen Ameland
Partners Zie overige partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever Gemeente Ameland
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Nieuwbouw 26 woningen Ameland

In opdracht van het Gemeentelijk Woningbedrijf Ameland heeft Aannemingsmaatschappij Friso, onderdeel van Friso Bouwgroep uit Sneek, 26 woningen op Ameland gerealiseerd.

Ballum, Buren en Nes - Ameland

Bouwen met een verhoogde RC waarde

De woningen, ontworpen door Zijlstra Architecten uit Harich, zijn verspreid over de dorpen Nes, Buren en Ballum gebouwd en zijn bestemd voor de sociale huur. Vanuit het Convenant Duurzaam Ameland is de duurzaamheid van de woningen hoogste prioriteit. Daarom zijn de woningen met een verhoogde RC waarde gebouwd. De RC waarde geeft aan wat het isolerend vermogen van een constructie is (de R staat voor ‘resistance’ en de C voor ‘construction’). Het bouwbesluit (1 januari 2021) schrijft voor dat de RC waarde van een vloer minimaal 3,7 moet zijn, van een wand minimaal 4,7 en van een dak minimaal 6,3. Voor de bouw van de woningen op Ameland wordt gestreefd naar hogere RC waardes, namelijk een RC waarde van 4,5 voor de vloer, 6 voor de wanden en een RC waarde van 8 voor het dak.

Duurzame installaties

De woningen zijn naast uitstekende isolatie ook voorzien van duurzame installaties. Voor het opwekken van zonne-energie worden op de daken zonnepanelen geplaatst. Om de woningen te voorzien van warm water en verwarming is er in iedere woning een ventilatie warmtepomp geïnstalleerd. Naast het verhoogde wooncomfort zorgen deze duurzame installaties voor een lagere energierekening voor de nieuwe bewoners.

Prefab casco-systeem voor snellere bouwtijd

Om de bouwtijd te verkorten is er gebruik gemaakt van het prefab casco-systeem van Houkesloot Toelevering, mede onderdeel van Friso Bouwgroep. Dit zijn kant en klare betonelementen die in de fabriek al zijn voorzien van isolatie en stelkozijnen. Zonder spleten, kieren en naden, waardoor een zeer hoge luchtdichtheid wordt gerealiseerd. De dakkappen en dakkapellen zijn door Unilin Insulation geproduceerd en geleverd.


Plattegronden

Download hieronder de plattegrond van deze woningen.

Plattegrond woningen Ameland

Nieuwsberichten

Aannemingsmaatschappij Friso start met de bouw van 26 woningen op Ameland