Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
52 all-electric woningen Heerenveen woningbouw
Project 52 all-electric woningen Heerenveen woningbouw
Partners n.v.t.
Sector
wonen
Opdrachtgever WoonFriesland
Contractvorm
design en build
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

52 all-electric woningen Heerenveen woningbouw

In opdracht van WoonFriesland bouwde Friso Bouwgroep aan de alleerste all electric woningen in Heerenveen. De bouw en de installaties zijn in augustus 2018 aan Friso gegund. Om plaats te maken  voor de 52 nieuwbouwwoningen moesten van te voren de verouderde woningen gesloopt worden.

Tjerk Bottemastraat, Piet van der Hemstraat, Vermeerstraat en de Van Goghlaan

Upgrade 52 woningen Heerenveen

WoonFriesland investeert fors in nieuwe en bestaande woningen in en om Heerenveen. In september 2018 is begonnen met de voorbereidingen van de sloop en vervangende nieuwbouw van de 52 woningen aan de Tjerk Bottemastraat, Piet van der Hemstraat, Vermeerstraat en de Van Goghlaan. Gezien de staat van de 52 woningen heeft WoonFriesland in overleg met de bewoners ervoor gekozen om de woningen te slopen en opnieuw te bouwen. De woningen uit 1965 voldeden niet meer aan het gewenste kwaliteitsniveau.

All electric en luchtdicht bouwen

De nieuwe woningen zijn op dezelfde locaties als de huidige woningen gebouwd. Alle woningen zijn voorzien van twee woonlagen met een plat dak. Vijf woningen krijgen een puntdak. De nieuwe woningen hebben geen gasaansluiting meer; voor het eerst bouwt WoonFriesland nu all electric woningen.  Zonnepanelen, een warmtepomp, een WTW en goede thermische isolatie zorgen ervoor dat de woningen zeer energiezuinig zijn. De hoge luchtdichtheid, die Friso met haar betoncasco’s realiseert, dragen hier nog eens extra aan bij.

Rekening houden met bewoners

Om de huidige bewoners te betrekken bij de nieuwe plannen heeft WoonFriesland in 2016 en 2017 verschillende informatieavonden georganiseerd. Vervolgens zijn individuele gesprekken met de huurders gevoerd over de plannen en hun woonwensen. Uiteindelijk stemde een meerderheid in met de plannen. Ook HuurdersBelangenVereniging Heerenveen gaf een positief advies op basis van de gevoerde procedure. Bijna de helft van de bewoners keert straks terug naar de nieuwbouw. Zij waren betrokken bij onder meer de indeling van de woning.

Hoog opleveringsniveau

Tijdens de nieuwbouw is er gekozen voor boorpalen, in plaats van heipalen. Daarmee bleef de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk beperkt. De nieuwbouw is ook aangegrepen om drainage aan te leggen. De eerste woningen zijn afgelopen week opgeleverd. ‘Wij zijn zeer tevreden over het hoge opleveringsniveau waaraan de woningen van Friso Bouwgroep voldoen!’ Aldus Jan Melle Schippers van WoonFriesland.