Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Verduurzaming 78 appartementen Enschede
Project Verduurzaming 78 appartementen Enschede
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever Woningcorporatie Domijn
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Anjeaniek Schooten
wonen

Verduurzaming 78 appartementen Enschede

In opdracht van Woningcorporatie Domijn heeft Aannemingsmaatschappij Friso Oost verduurzamingswerkzaamheden uitgevoerd aan 78 appartementen in Enschede.

S.L. Louwestraat, Enschede

Extra aandacht voor isolatie

De woningen waren toe aan een verduurzamingsslag. Daarom zijn er in de woningen veel isolerende maatregelen toegepast. Zo is het glas vervangen voor HR++ glas met ventilatieroosters en er is spouwmuurisolatie toegepast. In de kelder is plafondisolatie aangebracht en de woningen zijn voorzien van dakisolatie. Door deze maatregelen wordt het in de woningen behaaglijker en de woningen zijn duurzamer. Daarnaast zijn er brandwerende voorzieningen getroffen. Zo is de voordeur vervangen voor een isolerend en brandwerend exemplaar. Ook zijn er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de buitenkant van het gebouw. De gevel is gereinigd en voorzien van fris schilderwerk. Zo kan het gebouw weer jaren vooruit.

Efficiëntie in de planning

“De planning is voor zowel de bewoners als voor de uitvoerende partij zo efficiënt mogelijk ingericht” vertelt Anjeaniek Koster, projectcoördinator en innovatie verduurzaming. “De bewoners blijven gedurende de werkzaamheden in de woning wonen. Goede communicatie met de bewoners is hierin essentieel. Mochten er zaken zijn die op een bepaald moment niet uitgevoerd kunnen worden door bijvoorbeeld een verhindering bij de bewoner, dan heeft dit gevolgen voor de planning. We doen er alles aan om het voor de bewoner zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Betrokken partijen:

  • Albo
  • Lansink
  • ETS-isolatie
  • Dakisolatie Nederland
  • Haverkamp onderhoud