Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Verduurzaming 66 woningen Enschede
Project Verduurzaming 66 woningen Enschede
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever Woningcorporatie Domijn en Reimarkt Enschede
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Herbert Reerink
wonen

Verduurzaming 66 woningen Enschede

Eind september startte Friso Oost in opdracht van Woningcorporatie Domijn en Reimarkt Enschede met de verduurzaming van 66 woningen. Eerder verduurzaamde Friso Oost ook al woningen in Enschede. De woningen zijn op 23 december 2012 opgeleverd en zo zaten de bewoners er tijdens de kerstdagen weer warmpjes bij.

Enschede, Overijssel

De verduurzamingswerkzaamheden

Bij alle 66 woningen is het glas inclusief de ZR roosters vervangen. Daarnaast heeft elke woning een nieuwe geïsoleerde voor- en achterdeur gekregen en zijn de woningen met een ventilatie box uitgebreid met een Co2 sensor. De woningen die nog niet over een ventilatie box beschikten kregen een geheel nieuw systeem. Hierbij werd de ventilatie box compleet nieuw aangelegd op de badkamer, keuken en toilet. Dit gold ook voor de CO2 sensor in de woonkamer. De Co2 sensor meet de luchtkwaliteit. Wanneer de sensor veel vervuilde lucht meet wordt de ventilatie box automatisch aangezet zodat de afzuiging harder gaat. Op deze manier wordt er tijdelijk een sterkere luchtstroming in de woning gecreëerd om de lucht in de woning te verversen en er een gezond binnenklimaat ontstaat in de woning.

De belangrijkste uitdaging tijdens de verduurzaming was dat de bewoners in de woning bleven wonen tijdens de werkzaamheden. Aangezien de winter er aan kwam was goede afstemming van de planning heel erg belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de bewoners minimale overlast zouden ervaren werden de werkzaamheden gebundeld zodat de aanwezigheid in de woningen zo kort mogelijk was. De werkzaamheden werden dezelfde dag nog afgerond zodat alles kon worden opgeruimd en de volgende dag een nieuwe partij in de woning aan het werk kon. De samenwerking met diverse partijen en de bewoners was essentieel.

Oplevering

De verduurzaming van de 66 woningen in Enschede zijn vlak voor de kerstdagen op 23 december 2021 afgerond.

Betrokken partijen: