Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Restauratie poldermolen De Tjongermolen Mildam
Project Restauratie poldermolen De Tjongermolen Mildam
Partners Architect Reeuwijk Bouwmeester
Sector
molenbouw
Opdrachtgever Stichting de Fryske Mole
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Douwe Offringa
molenbouw

Restauratie poldermolen De Tjongermolen Mildam

Vanuit de opdrachtgever Stichting de Fryske Mole en architect Reeuwijk Bouwmeester realiseert Jurriëns Noord de restauratie en onderhoud van de poldermolen De Tjongermûne (Tjongermolen) in Mildam.

Mildam

Divers en specifiek onderhoud

De Poldermolen is afkomstig uit het jaar 1983 en dient als opvolger van een klein achterkant dat na jaren verwaarlozing nagenoeg was verdwenen. De molen, die de naam De Tjongermûne draagt, kreeg in 2012 een nieuw gevlucht (wieken) en een paar jaar daarna een geheel nieuwe kleurstelling. Vanuit de opdrachtgever Stichting de Fryske Mole en architect Reeuwijk Bouwmeester realiseert Jurriëns Noord de restauratie en onderhoud van de Poldermolen De Tjongermûne in Mildam. Naast divers onderhoud zullen de molenbouwers van Jurriens Noord de vijzel en de schroefbak vervangen. Bijzonder is dat een vijzel met de hand wordt gemaakt. Jurriëns Noord is gespecialiseerd in het leveren van dit soort specifiek handwerk.


Planning en realisatie

Om ervoor te zorgen dat Jurriëns Noord de restauratie succesvol kan voltooien is planning erg belangrijk. Externe elementen zoals weersomstandigheden en het feit dat de molenbouwers in Bolsward bij het stadhuis nodig waren maken de planning tot een uitdaging.

Fotografie: Udo Ockema

Ockema, U. (2007, 30 mei). De Tjongermolen [Foto]. De Tjongermolen. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e6/De_Tjongermolen_Mildam_07.JPG