Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouw revalidatiecentrum Beatrixoord Haren
Project Nieuwbouw revalidatiecentrum Beatrixoord Haren
Partners De Architecten van Team 4,ABT Wassenaar, ITBB
Sector
werkenzorg
Opdrachtgever UMCG
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Marcel Huizeling
werkenzorg

Nieuwbouw revalidatiecentrum Beatrixoord Haren

In Haren bouwt Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) in opdracht van UMCG een nieuw revalidatiecentrum.

Dilgtweg 5, Haren

Nieuwe vleugel voor de Neurorevalidatie

In januari 2024 start Aannemingsmaatschappij Friso in opdracht van UMCG Centrum voor Revalidatie in Haren met de bouw van een nieuwe vleugel voor de afdeling Neurorevalidatie. De nieuwbouw biedt patiënten veel meer privacy dan nu en krijgt een restaurant waar patiënten bezoek kunnen ontvangen. De nieuwe vleugel, die grenst aan het terrein van de Hortus is naar verwachting medio 2025 gereed.

Het is nieuwbouwproject is van een behoorlijke omvang op een niet alledaags plaats. De combinatie van het groen en grondwerk, een bouwkundig hoogwaardig gebouw en de complete inrichting en afbouw van de zorgkamers maken dit een mooi totaalproject. Friso wil graag projecten in de zorg realiseren waar hoogwaardige zorg verleend kan worden. De houten kozijnen en pre fab betonwanden worden geleverd door onze eigen toelevering van onze Houkesloot fabrieken.

Patiënten die revalideren van hersenletsel hebben behoefte aan rust en kunnen vaak weinig prikkels verdragen. Daarom komen er in de nieuwbouw één- en tweepersoonskamers met een eigen toilet- en doucheruimte. Nu zijn er nog veel vier- en zespersoonskamers. Doordat de nieuwe afdeling direct aansluit op de tuin en het park rondom Beatrixoord, wordt het voor patiënten veel eenvoudiger om naar buiten te gaan voor een wandeling.

Bovenop de nieuwe vleugel komt een restaurant, dat op dezelfde verdieping en in het verlengde van de hoofdingang komt te liggen. Hier kunnen patiënten hun bezoek ontvangen. De maaltijden voor zowel patiënten als personeel worden in een zogenaamde satellietkeuken op locatie bereid. Dit zorgt ervoor dat zij meer keuze hebben en maaltijden vers bereid worden. Het restaurant krijgt ook een dakterras.

UMCG Centrum voor Revalidatie (CvR)

Bij het CvR revalideren op jaarbasis ca 550 klinische patiënten en ruim 5500 poliklinische patiënten. Een deel van de patiënten revalideert in Groningen. Dit betreft met name de handpoli en de kortdurende revalidatie op de verpleegafdelingen. Beatrixoord Haren kent een aantal specialistische afdelingen waaronder Neurorevalidatie, Longrevalidatie, Diabetesrevalidatie, Pijnrevalidatie en Dwarslaesierevalidatie en revalidatie na amputatie. Ook is in Haren het TBC centrum en BEA Sport gehuisvest.