Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouw 36 woningen Eeskwerd - Leeuwarden
Project Nieuwbouw 36 woningen Eeskwerd - Leeuwarden
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever WoonFriesland
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Nieuwbouw 36 woningen Eeskwerd - Leeuwarden

Aannemingsmaatschappij Friso heeft 36 sociale huurwoningen in Leeuwarden gerealiseerd. De woningen zijn door Frisoplan in samenwerking met de gemeente Leeuwarden ontwikkeld en worden tussen de straat de Eeskwerd en de Dokkumer Ee in de wijk Bilgaard gebouwd. De woningen zijn overgedragen aan WoonFriesland.

Eeskwerd, Leeuwarden

Kwadrantwoningen: rug aan rug

Het gaat om de bouw van zogenoemde kwadrantwoningen. Hierbij is de woning onderdeel van een blok van vier woningen. In totaal zijn er negen blokken met in totaal 36 woningen gerealiseerd. De woningen zijn volgens het Friso Bouwconcept gebouwd. Dit betekent dat de woningen in de eigen fabriek (Houkesloot Prefab) geprefabriceerd zijn waardoor de woningen sneller en met een hogere kwaliteit gebouwd worden. Ondanks het eigen bouwconcept wordt het project in een onzekere tijd gerealiseerd. Projectleider Cor Boorsma vertelt: “Vooral de levertijden en prijsverhogingen in de markt maakt het een uitdagend project, maar door het Friso Bouwconcept hebben we de zekerheid dat we de woningen in een vlot tempo kunnen bouwen.”

Duurzame woningen in een parkachtige omgeving

De woningen zijn volgens de laatste BENG eisen gebouwd. Zo zijn de woningen uiteraard gasloos, voorzien van een lucht-water warmtepomp en er zijn zonnepanelen geplaatst voor het opwekken van zonne-energie. Voor de bouw van de woningen is veel rekening gehouden met de groene omgeving. Door het planten van nieuwe bomen blijft de parkachtige omgeving behouden. Daarnaast zijn de woningen voorzien van een zogenoemd retentiedak. Dit zijn groene daken waarbij het hemelwater wordt opgevangen en slim wordt hergebruikt. Zo zorgt de extreme neerslag -die in de zomer steeds vaker voorkomt- voor minder overlast voor het riool. De woningen zijn bovendien turn-key opgeleverd. Dit houdt in dat de woningen al voorzien zijn van een keuken, badkamer en schilderwerk.

Sociale huurwoningen

De woningen zijn allemaal verkocht aan het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland. Deze 36 kwadrantwoningen zijn de eerste woningen van de afspraak tussen de gemeente Leeuwarden en WoonFriesland om binnen 10 jaar 800 sociale huurwoningen te realiseren. “Met deze afspraak krijgen onze woningzoekenden perspectief op goed en betaalbaar wonen. Dat is hard nodig in deze tijd van woningkrapte en hoge energieprijzen” Aldus Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland.

Plattegronden

Download hieronder de plattegronden van deze woningen.

Plattegrond kwadrantwoning

Betrokken partijen:
Architect: TWA architecten
Installateur: ITBB Installateur

Nieuwsberichten

Bouw 36 woningen Eeskwerd van start in Leeuwarden

Friese primeur voor nieuwbouw 36 woningen Eeskwerd met retentiedaken