Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
19 appartementen Magna Fossa Sneek
Project 19 appartementen Magna Fossa Sneek
Partners Alynia Architecten Harlingen
Sector
wonen
Opdrachtgever Frisoplan
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon John Uit Oude Groeneveld
wonen

19 appartementen Magna Fossa Sneek

Unieke woonlocaties zijn zeldzaam. Toch heeft Frisoplan uit Sneek weer een prachtige locatie gevonden voor een nieuw wooncomplex aan het water. Het zogenoemde Magna Fossa verrijst aan de gelijknamige vaarweg in de moderne woonwijk De Oudvaart in Sneek. De duurzame en gasloze appartementen zijn ontworpen door Alynia Architecten.

Het Schut, Sneek

Machtig mooi wonen

De historische Magna Fossa (grote gracht) was in de 10e eeuw de doorgaande vaarweg van Sneek naar het noorden van Friesland. Deze vaarroute, nu beter bekend als De Oudvaart, vormt straks het uitzicht van de locatie. Het riante woongebouw met negentien appartementen, varieert in grootte van ca. 71m² tot 108m². De appartementen beschikken over één, twee of zelfs drie slaapkamers of een inloopkast. Voor ieder wat wils. Daarnaast beschikt elk appartement over een eigen parkeerplek op het binnenterrein en een fietsenberging.

Markante balkons en grote glaspartijen

Naar een ontwerp van Alynia Architecten uit Harlingen heeft het gebouw gestalte gekregen. Alynia heeft zich laten inspireren door de moderne architectuur in de wijk. Dit uitgangspunt heeft geleid tot een pand met een eigentijdse uitstraling, grote glaspartijen en markante balkons. De woningen kennen een hoogwaardige, onderhoudsarme afwerking en zijn voorzien van alle hedendaagse gemakken voor een maximaal wooncomfort.

Gasloos wooncomplex

Het Magna Fossa gebouw is voorzien van een ventilatie-lucht-warmtepomp en is daarmee één van de eerste gasloze wooncomplexen van Sneek. De ventilatie-lucht-warmtepomp zorgt ervoor dat de lucht wordt omgezet in warm water en verwarming voor de appartementen. Op die manier wordt de ventilatielucht zeer efficiënt teruggewonnen. Naast een warmtepomp wordt het dak voorzien van PV-panelen.