Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Huisartsenpost Martini Ziekenhuis nieuwbouw
Project Huisartsenpost Martini Ziekenhuis nieuwbouw
Partners SEED architects
Sector
werkenzorg
Opdrachtgever Martini Ziekenhuis Groningen
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon n.v.t.
werkenzorg

Huisartsenpost Martini Ziekenhuis nieuwbouw

Begin februari 2017 heeft Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) in samenwerking met Bouwborg B.V. de nieuwbouw van de huisartsenpost bij het Martini Ziekenhuis in Groningen gerealiseerd. De nieuwbouw is onderdeel van het de gecombineerde spoedpost van de Groningse huisartsen en Spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis. In slechts negen maanden tijd is het nieuwe onderkomen gerealiseerd.

van Swietenplein 1, Groningen

Opening door Commissaris van de Koning

26 november 2017 werd de nieuwbouw officieel geopend. Zo’n 250 huisartsen uit Groningen en Drenthe waren getuige van deze officiële opening van hun nieuwe werkplek voor de spoeddiensten in avond, nacht en weekenden. In het Martini Paviljoen werd door bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het Martini Ziekenhuis de sleutel van het pand symbolisch overgedragen aan directeur/bestuurder Ine Scholten van de Doktersdienst Groningen. Ine Scholten leidde het gezelschap vol trots naar de nieuwe spoedingang. Daarbij waren onder meer Bram Luteijn van de Raad van Advies van de Doktersdienst, Paul Rademaker van Huisartsenkring Groningen, bestuursvoorzitter Ruben Wenselaar van Menzis, hoofduitvoerder Jan Willem Beugel van Friso Bouwgroep, Edwin Klok van Zorgbelang, vele betrokkenen van Doktersdienst Groningen en het Martini Ziekenhuis. Daar opende Commissaris van de Koning René Paas met de sleutel het pand.

Project met genoeg uitdagingen

Projectleider Jan Willem Beugel van Bouwborg was vanaf de eerste calculatie betrokken bij dit project. "De uitdaging tijdens dit project zat hem vooral in de korte bouwtijd, op 13 februari is het project gestart en het is in oktober opgeleverd. Ook de hoge veiligheidseisen die bij het project komen kijken en het installatiewerk van medische installaties zoals zuurstofleidingen voor in de kamers en op de kantoren namen veel tijd in beslag." Vanzelfsprekend heeft Bouwborg de veiligheid op de bouwplaats hoog in het vaandel staan. Onder het credo ‘Voorkomen is beter dan genezen’ hebben wij ons uiterste best gedaan om zoveel mogelijk problemen te voorkomen. Door het uitvoeren van strenge controles en door zo veel mogelijk in het voortraject te realiseren om samen tot een veilig uitvoeringssysteem te komen, bleef de veiligheid gewaarborgd.

"Met een team iets unieks maken, dat maat het project leuk!"

"De gevel is voorzien van een kunstwerk," dat maakte het project volgens Jan Willem extra bijzonder. Met tegels met kleine delen van een afbeelding is de gevel bekleed. Nu het klaar is, zie je een afbeelding van aderen die over een hand lopen. Het leuke hieraan is dat je met een team iets unieks maakt," besluit Jan Willem zijn verhaal.

Gezamenlijk loket voor spoedpost

Met de opening van de huisartsenpost biedt het ziekenhuis een gezamenlijke balie van Doktersdienst Groningen en Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis. Daarnaast levert de Martini Apotheek zo nodig de voorgeschreven spoedmedicatie. Daarmee is de aansluiting van huisartsenzorg op afspraak en de spoedeisende hulp door het ziekenhuis op feestdagen en in nacht en weekend helder en gegarandeerd.