Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Verbouw en restauratie pand Oude Boteringestraat Groningen
Project Verbouw en restauratie pand Oude Boteringestraat Groningen
Partners n.v.t
Sector
wonen
Opdrachtgever Bulten Vastgoedmanagement B.V.
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Hendri Pannekoek
wonen

Verbouw en restauratie pand Oude Boteringestraat Groningen

In opdracht van Bulten Vastgoedmanagement heeft Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) de verbouw van 10 woningen aan de Oude Boteringestraat in Groningen gerealiseerd. De voormalige woning is omgebouwd tot 10 zelfstandige wooneenheden in het bestaande pand. Om het karakteristieke van het pand te behouden, bouwtechnisch in een goede staat te brengen en het gereed te maken voor de toekomst heeft de opdrachtgever, in samenspraak met de gemeente gekozen voor een grondige aanpak en verbouw van het pand.

Oude Boteringestraat 56. Groningen

Grootschalige aanpak noodzakelijk

Het gaat om de verbouwing van elf onzelfstandige wooneenheden tot tien zelfstandige wooneenheden van minimaal 24 m2. Het pand zou in eerste instantie alleen gerenoveerd worden, maar al snel werd duidelijk dat het pand in slechte staat verkeerd en grootschalige aanpak noodzakelijk is. De buitenmuren van het beeldbepalende pand zijn behouden en zijn in originele staat gerestaureerd.

Ruwbouw

De overige onderdelen zijn volledig vernieuwd. Zo zijn binnen de bestaande muren nieuwe verdiepingsvloeren aangebracht. Hiervoor is een staalconstructie geplaatst op een betonnen vloer. Tussen de portalen zijn balken gelegd waarop de vloer is aangebracht. Zodra de vloeren waren aangebracht werd het dak gerealiseerd. Na de ruwbouw is het inbouwpakket (afbouw etc.) aangepakt.

Volledig gasloos

De woningen zijn volledig gasloos opgeleverd. Projectleider Hendri Pannekoek: “De belangrijkste opgave voor ons is een eindproduct afleveren dat voldoet aan de huidige eisen, voldoet aan het  wensenpakket van de opdrachtgever én dat de woningen geschikt zijn voor de beoogde doelgroep”.