Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Monumentaal woonhuis 't Zandt versterking
Project Monumentaal woonhuis 't Zandt versterking
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever Nationaal Coordinator Groningen
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Hendri Pannekoek
wonen

Monumentaal woonhuis 't Zandt versterking

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen heeft Jurriëns Noord aan de bouwkundige versterking van een monumentaal woonhuis in het aardbevingsgebied in Groningen gewerkt. Het voormalige bankgebouw uit 1924 is aan de voorkant versterkt en het achterhuis is vervangen door nieuwbouw.

't Zandt, Groningen

Vervangende nieuwbouw en versterken

Door de bevingen in het Groningse aardbevingsgebied had de monumentale woning aan de Hoofdstraat in ’t Zandt schade opgelopen. In opdracht van NCG heeft Jurriëns Noord de vervangende nieuwbouw en het versterken van de woning uitgevoerd. De wanden zijn volledig versterkt door middel van wapening in sleuven en netwapening. De erkers zijn verwijderd en opnieuw opgebouwd met een staalskelet en nieuwe omkleding. De bestaande houten vloeren op de begane grond zijn verwijderd en vervangen door schuimbeton en gewapende betonvloer. De verdiepingsvloeren zijn versterkt door extra balken en een dubbele laag verspringend multiplex. Daarnaast is de kapconstructie versterkt met extra sporen/gordingen multiplex beplating.


Naast de versterking is de woning voorzien van een betonkelder, waar de originele kluisdeur van de voormalige bank ingebouwd is.


Betrokken partijen: