Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Renovatie Schreiersbrug Dokkum
Project Renovatie Schreiersbrug Dokkum
Partners Zie betrokken partijen
Sector
infraindustriebouw
Opdrachtgever Provincie Fryslan
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Gerwin Boersma
infraindustriebouw

Renovatie Schreiersbrug Dokkum

In opdracht van Provincie Friesland heeft Friso Civiel de renovatie van de Schreiersbrug in Dokkum gerealiseerd. In november is de renovatie gestart. De testwerkzaamheden van de brug werden uitgevoerd in februari en maart. Op 1 mei is de brug opgeleverd.

Tichelwei, Dokkum

Renovatie aan de brug noodzakelijk

Na de aanleg van de centrale as in 2016 werd de rondweg opgewaardeerd tot autoweg en kwam de Schreiersbrug in beheer en onderhoud bij de provincie terecht. De renovatie van de Schreiersbrug was noodzakelijk omdat de rondweg van 80 km/h naar 100km/h is opgewaardeerd. De aandrijving van de brug had intensief onderhoud nodig en was onvoldoende veilig. De aandrijvingen waren verouderd en aan ook vervanging toe. Naast dat Friso Civiel de aandrijving van de brug heeft vervangen is de brug ook geschikt gemaakt voor besturing op afstand.

Buiten het vaarseizoen

De start van de renovatie was in november gepland zodat dit buiten het vaarseizoen viel. Voorbereidende werkzaamheden konden eerder al plaats vinden als dit het scheepvaartverkeer en het wegverkeer niet zou belemmeren.

Duidelijke afspraken

Friso Civiel had een afspraak met de opdrachtgever dat er rekening zou worden gehouden met datum waarin de montage van de bovenbouw uiterlijk gereed moest zijn in verband met de passage van de chartervaart. Daarnaast is er alles aan gedaan om de hoofdrijbaan maximaal tien dagen af te sluiten zodat het wegverkeer minimaal is gestremd tijdens de renovatie.

Betrokken partijen:

Electra: Sissing Noord
Werktuigbouwkunde: Hillebrand

Gerelateerde projecten