Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouwplan Het Perk Sneek
Project Nieuwbouwplan Het Perk Sneek
Partners Alynia Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever Frisoplan
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Nieuwbouwplan Het Perk Sneek

Waar voorheen het horizonbeeld werd gevuld door een braakliggend terrein, herrijzen in 2023/2024 116 woningen en appartementen op Het Perk in Sneek. Het gaat om 28 appartementen en 88 huizen. De woningen zijn door Frisoplan ontwikkeld en worden door Aannemingsmaatschappij Friso gebouwd. Met de bouw van de woningen op nieuwbouwplan Het Perk hoopt Friso Bouwgroep te zorgen voor diversiteit in de wijk waardoor het een aantrekkelijke plek wordt om te wonen.

Het Perk, Sneek

Nieuwbouwplan voor brede doelgroep

Door de unieke samenwerking van verschillende partijen wordt er een gloednieuwe woonwijk aan Sneek toegevoegd met maar liefst 120 huizen. De partijen bestaan uit ontwikkelaar Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep), gemeente Súdwest-Fryslân, het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland en woningcorporatie Elkien. Zo dragen de partijen fors bij aan de woningbouwopgave van 3.100 nieuwe huizen voor 2030 van gemeente Súdwest-Fryslân. Met maar liefst 64 sociale huurwoningen van WoonFriesland, 28 sociale huurappartementen van Elkien en circa 30 koopwoningen van Frisoplan wordt er binnen een korte tijd een geheel nieuwe woonwijk in Sneek gebouwd. Vlak voor de zomer van 2023 werd gestart met de bouw. In maart 2024 ontvangen de eerste bewoners van WoonFriesland hun sleutels. De appartementen van Elkien zijn naar verwachting in oktober 2024 gereed.

Diversiteit in woonwijk

Het Perk ligt aan het water langs de rondweg van Sneek, in de wijk Lemmerweg-West. Op het terrein waren de voormalige garage Wander en ROC Friese Poort (vroeger de LTS) gevestigd. Naast de bouw van woningen voor de sociale verhuur zijn neemt Frisoplan ook de koopwoningen langs het water de Slûpfeart voor haar rekening. “Met het toevoegen van koopwoningen aan de wijk, wordt de diversiteit vergroot. Dit draagt bij aan een prettige leefomgeving,” vertelt Henk Dedden, algemeen directeur van Friso Bouwgroep. “We ontwikkelen in de wijk woningen van verschillende types voor diverse doelgroepen.” De partijen zijn er trots op dat ze in gezamenlijkheid kunnen bijdragen aan een oplossing van het woningtekort. Wethouder Michel Rietman: “In Het Perk worden meer sociale huurwoningen toegevoegd dan in het originele plan stonden. Ik ben heel trots op deze samenwerking waar écht voor de doelgroep wordt gebouwd. Hier komen woningen waar heel veel woningzoekenden al lang naar uitkijken.”

Duurzame woningen

De woningen die gebouwd worden op Het Perk zijn compleet en duurzaam: klaar voor de toekomst. De woningen voldoen aan de laatste BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) eisen. Ze zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van zonne-energie. De verwarming wordt aangestuurd door een warmtepomp. Ventilatie wordt geregeld door een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Deze blaast verse lucht in en zuigt vervuilde lucht af. De ingeblazen lucht wordt voorverwarmd. Dit voorkomt koude luchtstromen en is bovendien energiezuinig. Al deze maatregelen besparen energie en zorgen uit voor een lagere energierekening.

Plattegronden

Download hieronder de plattegrond van de rijwoningen.

Plattegrond rijwoningen Het Perk

Interesse in een woning?

Ga naar www.hetperk.nl voor meer informatie.

Nieuwsberichten

Publicatie Friesland bouwt en ontwikkelt

Nieuwbouwplannen voor 116 woningen in Sneek

Bestemmingsplan Het Perk Sneek: weer stapje dichterbij realisatie

Unieke samenwerking leidt tot nieuwe woonwijk Het Perk in Sneek