Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouwplan Het Perk Sneek
Project Nieuwbouwplan Het Perk Sneek
Partners Alynia Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever Frisoplan
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Nieuwbouwplan Het Perk Sneek

Waar voorheen het horizonbeeld werd gevuld door een braakliggend terrein, herrijzen binnenkort 116 woningen en appartementen op Het Perk in Sneek. Het gaat om 28 appartementen en 88 woningen. De woningen zijn door Frisoplan ontwikkeld en worden door Aannemingsmaatschappij Friso gebouwd.

Het Perk, Sneek

Nieuwbouwplan voor brede doelgroep

Het Perk ligt aan het water langs de rondweg van Sneek, in de wijk Lemmerweg-West. Op het terrein waren de voormalige garage Wander en ROC Friese Poort (vroeger de LTS) gevestigd. Het nieuwbouwplan omvat de bouw van in totaal 110 woningen bestaande uit 28 appartementen, 64 perkwoningen en 24 waterwoningen. De appartementen en de perkwoningen worden gebouwd voor de huursector. De woningen aan het water zijn koopwoningen. Met de bouw van de woningen op nieuwbouwplan Het Perk hoopt Friso Bouwgroep te zorgen voor diversiteit in de wijk waardoor het een aantrekkelijke plek wordt om te wonen.

Duurzame woningen

De waterwoningen die gebouwd worden op Het Perk zijn compleet en duurzaam: klaar voor de toekomst. De woningen voldoen aan de laatste BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) eisen. Ze zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van zonne-energie. De verwarming wordt aangestuurd door een warmtepomp die zijn warmte uit het water haalt door middel van Aquathermie. Onder de steiger bevindt zich een module die de warmte uit het water onttrekt en via de warmtewisselaar warmte aan de warmtepomp afgeeft. Deze geeft vervolgens comfortabele warmte aan je huis. Zowel voor de verwarming als het tapwater. De woning wordt voorzien van vloerwarming op de begane grond en eerste verdieping.

(Geluids)isolerende gevel en beglazing

De houten kozijnen en ramen van de waterwoningen worden voorzien van isolerende beglazing om het geluid van het verkeer op de rondweg zodoende nog meer te dempen. De waterwoningen worden bovendien zo gebouwd dat ze een hoge isolatiewaarde hebben en nagenoeg luchtdicht zijn. Ventilatie wordt geregeld door een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Deze blaast verse lucht in en zuigt vervuilde lucht af. De ingeblazen lucht wordt voorverwarmd. Dit voorkomt koude luchtstromen en is bovendien energiezuinig. Al deze maatregelen besparen energie en zorgen uit voor een lagere energierekening.

Interesse in een woning?

Ga naar www.hetperk.nl voor meer informatie.