Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouw autoverhuurlocatie Schiphol
Project Nieuwbouw autoverhuurlocatie Schiphol
Partners De Zwarte Hond Architecten
Sector
werken
Opdrachtgever Schiphol Commercial BV
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Roland Beijersbergen
werken

Nieuwbouw autoverhuurlocatie Schiphol

In opdracht van Schiphol Commercial BV bouwt Aannemingsmaatschappij Friso de nieuwe autoverhuurlocatie op Schiphol. Het Car Rental Service Center wordt de grootste faciliteit van autoverhuurders in Nederland en biedt plaats aan ca. 2500 auto's.

Schipholweg 202, Badhoevedorp

Onder een dak met 17.000 m2 aan zonnepanelen

De nieuwbouw bestaat uit de realisatie van vijf bedrijfspanden inclusief werkplaatsen. Deze panden worden door middel van een luifelconstructie aan elkaar verbonden. Hiermee komen de vijf grootste autoverhuurders samen onder één dak. Op dat dak wordt 17.000 m2 aan zonnepanelen geïnstalleerd. Met de nieuwe locatie stimuleert Schiphol de autoverhuurders om de transitie te maken naar elektrische voertuigen.

Onderweg naar elektrische mobiliteit

Met de elektrische faciliteiten van het nieuwe Car Rental Service Center investeert Schiphol in de transitie naar elektrische mobiliteit van en naar de luchthaven. De zonnepanelen produceren een grote hoeveelheid stroom, die gelijkstaat aan het jaarverbruik van ca. 1000 huishoudens. Met de nieuwe elektrische infrastructuur kunnen meer dan 300 elektrische auto's gelijktijdig opladen. Dit draagt bij aan de doelstelling van Schiphol om het vervoer van en naar de luchthaven zoveel mogelijk te verduurzamen. Arthur Reijnhart, Directeur Commercial bij Schiphol: “Met de nieuwe locatie zorgen we niet alleen voor betere faciliteiten voor de autoverhuurders, maar bovenal stimuleren we het gebruik van elektrische auto’s. Als het aan ons ligt, wordt het de normaalste zaak van de wereld om met een elektrische auto van en naar Schiphol te rijden. Samen met de autoverhuurders slaan we die weg in.”

Het ontwerp is van De Zwarte Hond Architecten en de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Friso. De verwachting is dat de bouw eind 2024 is afgerond. Op dat moment verplaatsen Hertz, Sixt, Europcar, Enterprise en Avis/Budget van Schiphol Centrum en Schiphol Zuid naar Schiphol Noord. Voor klanten die een auto huren, verandert er niets. Zij halen hun huurauto nog steeds op vlakbij de terminal.

Nieuwsberichten

Aannemingsmaatschappij Friso gestart met de bouw van Nederlands grootste autoverhuurlocatie op Schiphol

Bouw Car Rental Service Center P4 Schiphol bereikt hoogste punt