Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouw 15 woningen Winsum/St Jacobiparochie
Project Nieuwbouw 15 woningen Winsum/St Jacobiparochie
Partners Zijlstra Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever Wonen Noordwest Friesland
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Nieuwbouw 15 woningen Winsum/St Jacobiparochie

In opdracht van Wonen Noordwest Friesland bouwt Aannemingsmaatschappij Friso 15 woningen verspreid over de dorpen Winsum en St. Jacobiparochie.

St. Jacobiparochie en Winsum

Levensloopbestendige woningen

Aan de Fikarusleane en het Molepead in Winsum stonden elf kleine, verouderde woningen. Deze zijn gesloopt. Hier komen negen nieuwe, levensloopbestendige huurwoningen voor terug. Zeven op de Fikarusleane en twee woningen op het Molepead. Ook in St. Jacobiparochie moesten er eerst woningen worden gesloopt voordat gestart kon worden met de bouw. Aan de Geert Veenhuizenstraat stonden 6 woningen. Hier komen weer 6 woningen voor terug, waarvan 2 woningen levensloopbestendig worden gebouwd. Levensloopbestendige woningen zijn woningen die het mogelijk maken om er zo lang, veilig en comfortabel mogelijk in te blijven wonen. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een tweede slaapkamer op de verdieping.

Bouwen met respect voor de buurt

De bouwwerkzaamheden worden midden in de dorpen uitgevoerd. Dit kan flink wat overlast veroorzaken voor de omwonenden. Daarom worden de funderingspalen niet geheid maar in de grond geboord. Hierdoor zijn de trillingen die de omwonenden in deze periode voelen minimaal. Om de bouwtijd flink te verkorten, bouwen we deze woningen met het prefab casco-systeem uit onze eigen fabriek. Dit zijn kant en klare betonelementen die in de fabriek al van isolatie en van houten kozijnen worden voorzien. Vanzelfsprekend zonder kieren, spleten en naden, waardoor een zeer hoge luchtdichtheid wordt gerealiseerd. Schilderen van de kozijnen in de buitenlucht op de bouw is niet meer nodig, want ook dat hebben wij in de fabriek al gedaan.