Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
AWZI Schiphol beton- en waterbouw
Project AWZI Schiphol beton- en waterbouw
Partners Solis Projects
Sector
gemalen en zuiveringen
Opdrachtgever Evides industriewater
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon n.v.t.
gemalen en zuiveringen

AWZI Schiphol beton- en waterbouw

Friso Civiel realiseerde de civiele en bouwkundige werkzaamheden ten behoeve van de installatie van een nieuwe fijnzeefinstallatie op Schiphol Oost.

Evert van de Beekstraat 202, Amsterdam

AfvalWaterZuiveringsInstallatie (AWZI) op Schiphol Oost

Schiphol heeft gescheiden rioolstelsels voor regenwater en vuilwater. Via vrijverval- en drukriolering wordt vuilwater getransporteerd naar de AfvalWaterZuiveringsInstallatie (AWZI) op Schiphol Oost.

Biologische zuivering

De AWZI Schiphol is gelegen op Schiphol-Oost. Deze installatie zuivert op biologische wijze circa 4.000 m3 afvalwater per etmaal tot een eindkwaliteit die geschikt is voor lozing op de Haarlemmerringvaart. Deze hoeveelheid afvalwater is vergelijkbaar met die van een kleine stad van 45.000 inwoners. Ongeveer 50% van het afvalwater is afkomstig van passagiers en bedrijven op de luchthaven (Amsterdam Airport Schiphol), 25% is afkomstig van het vliegverkeer en de catering (KLM) en de resterende hoeveelheid is afkomstig van andere, luchtvaart gerelateerde bedrijven in de omgeving van Schiphol. Daarnaast vinden er op de luchthaven diverse grondwatersaneringen plaats, waarvan het opgepompte grondwater eveneens in de AWZI Schiphol wordt gezuiverd.

In onderaanneming van Solis Projects

Friso Civiel heeft de werkzaamheden in onderaanneming van Solis Projects uitgevoerd. Solis is specialist voor het indikken en ontwateren van slib en overige suspensies. Friso Civiel realiseerde de civiele en bouwkundige werkzaamheden t.b.v. de installatie van een nieuwe fijnzeefinstallatie. Aanhef (onder verantwoording van Friso Civiel); sloopwerk, verhardingen, saneringswerkzaamheden (PFOS), bemaling, grondwerk, heiwerk, leidingwerk, detailengineering, betonwerk, bouwkundige werkzaamheden, straatwerk en bereikbaarheid.