Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
44 appartementen Waterman Sneek nieuwbouw
Project 44 appartementen Waterman Sneek nieuwbouw
Partners De Zwarte Hond
Sector
wonen
Opdrachtgever Accolade
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon N.v.t.
wonen

44 appartementen Waterman Sneek nieuwbouw

Friso Bouwgroep realiseerde in opdracht van Accolade en haar partner Plantein de nieuwbouw van een appartementencomplex met acht verdiepingen.

Pier Heemstrastraat, Sneek

Het appartementen complex

Het complex bestaat uit totaal 44 wooneenheden. Op de begane grond is een parkeerlaag gevestigd met bergingen en technische ruimtes. Op de eerste en tweede verdieping zijn 24 appartementen gerealiseerd die bestemd zijn voor van zorggroep Plantein. Op de daarboven gelegen woonlagen zijn twintig ruime huurappartementen gebouwd voor senioren. Het complex wordt verwarmd doormiddel van WKO-opslag. Begin 2013 werd de zogenoemde Watermanflat officieel geopend.

De Waterman geeft impuls aan leefbaarheid wijk

Met de realisatie van De Waterman in Sneek is het startschot gegeven voor de stadsvernieuwing rondom de Rondweg van Sneek. Het opvallende appartementencomplex is de nieuwe entree van de mooie oude binnenstad van Sneek.

In het oog springende architectuur

Woningbouwcorporatie Accolade en haar partner zorggroep Plantein hebben de handen ineen geslagen en een plan gemaakt voor een appartementencomplex waarin sociale huur en zorg gecombineerd worden. Het resultaat is een in het oog springend gebouw. Het gebouw van acht verdiepingen heeft een open en ruimtelijke uitstraling door de grote hoeveelheid glas die in de gevel verwerkt is. De onderste lagen zijn opgetrokken uit donkere stenen. De hoogbouw heeft een grotendeels glazen gevel; dit gecombineerd met prefab sierbeton zorgt voor een moderne en bijzondere uitstraling.