Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
35 woningen Loppersum nieuwbouw
Project 35 woningen Loppersum nieuwbouw
Partners Architectenbureau CHANGE.nl
Sector
wonen
Opdrachtgever Woningstichting Wierden en Borgen
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Syds Wiersma
wonen

35 woningen Loppersum nieuwbouw

In opdracht van Woningstichting Wierden en Borgen heeft Aannemingsmaatschappij Friso 35 aardbevingsbestendige woningen in Loppersum gerealiseerd. De bouw van de sociale huurwoningen is in bouwteam uitgevoerd.

Duursemerweg, Pomonaweg en Badweg, Loppersum

35 woningen van fase II

Fase II bestond uit twee delen. Het eerste deel betrof de bouw van de 19 woningen aan de Pomonaweg en de Badweg. Fase II bestond uit 16 woningen aan de Duursumerweg in Loppersum.

Duurzame woningen

Per 1 januari 2020 moeten alle nieuwbouwwoningen voldoen aan de BENG-(Bijna Energie Neutrale Gebouwen)eisen. De woningen, naar een ontwerp van architectenbureau CHANGE, voldoen aan deze eisen en zijn duurzaam gebouwd. Alle casco werkzaamheden inclusief alle installaties, sanitaire voorzieningen, keukens en de basis terreininrichting zijn door Bouwborg gerealiseerd. Het bijzondere aan de woningen is dat ze worden gebouwd van kruislaaghout: een innovatief houtbouwproduct. Hout heeft een prettige, warme uitstraling en vanwege zijn natuurlijke vochtregulerende en isolerende werking heeft hout ook een positieve invloed op het binnenklimaat en het energiegebruik. Ook de gevelkozijnen worden gemaakt van hout en worden geleverd door Houkesloot Toelevering.

Een innovatief houtbouwproduct

Kruislaaghout, ofwel CLT (Cross Laminated Timber) zijn sterke, massief houten constructieplaten die zijn opgebouwd uit drie of meer lagen kruislings verlijmde vuren lamellen. Deze platen worden gebruikt voor vloer-, wand- of dakelementen en zijn een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton. De grote voordelen van dit materiaal is dat het licht van gewicht is, constructief sterk is en dat het, daar waar mogelijk, als eindafwerking in het zicht gelaten kan worden waarmee de recyclebaarheid wordt vergroot. Kruislaaghout komt uit duurzaam beheerde bossen, slaat CO2 op en kan goed hergebruikt worden. Duurzaamheid is voor zowel de architect als voor Wierden en Borgen mede een belangrijk argument geweest voor het gebruik van CLT. Het CLT casco wordt geleverd door Konwood.


Nieuwbouw in een aardbevingsgebied

Woningbouwcoöperaties staan voor een enorme uitdaging om (vervangende) nieuwbouw in het aardbevingsgebied te realiseren. Dit moet namelijk gebeuren binnen het plafond bedrag voor sociale woningbouw van € 170.000 incl. BTW. Het bouwteam zet zich in om deze woningen door te ontwikkelen naar hoogwaardige sociale woningbouw met een eigentijdse uitstraling, een hoog duurzaamheidsniveau en passend binnen het plafondbudget.

De woningen zijn in het laatste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Betrokken partijen:

Nieuwsberichten

Kijkdag voor innovatieve bouwmethode in CLT

Friso Bouwgroep en Wierden en Borgen zetten eerste schop in de grond voor nieuwbouw Badweg, Pomonaweg en Duursumerweg Loppersum

Leerlingen OBS Prinses Beatrix maken kennis met de bouw in het kader van de Kinderboekenweek