Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
35 woningen Loppersum nieuwbouw
Project 35 woningen Loppersum nieuwbouw
Partners CHANCE architectenbureau
Sector
wonen
Opdrachtgever Woningstichting Wierden en Borgen
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Marja Leeuwis
wonen

35 woningen Loppersum nieuwbouw

In opdracht van Woningstichting Wierden en Borgen start Bouwborg, onderdeel van Friso Bouwgroep, in juni dit jaar met de bouw van 35 aardbevingsbestendige woningen in Loppersum. De bouw van de sociale huurwoningen wordt in bouwteam uitgevoerd.

Duursemerweg, Pomonaweg en Badweg, Loppersum

Duurzame woningen

Per 1 januari 2020 moeten alle nieuwbouwwoningen voldoen aan de BENG-(Bijna Energie Neutrale Gebouwen)eisen. De woningen, naar een ontwerp van CHANCE architectuur en stedenbouw, voldoen aan deze eisen en worden duurzaam gebouwd. Alle casco werkzaamheden inclusief alle installaties, sanitaire voorzieningen, keukens en de basis terreininrichting worden door Bouwborg gerealiseerd. Het bijzondere aan de woningen is dat ze worden gebouwd van kruislaaghout: een innovatief houtbouwproduct. Hout heeft een prettige, warme uitstraling en vanwege zijn natuurlijke vochtregulerende en isolerende werking heeft hout ook een positieve invloed op het binnenklimaat en het energiegebruik. Ook de gevelkozijnen worden gemaakt van hout en worden geleverd door Houkesloot Toelevering.

Een innovatief houtbouwproduct

Kruislaaghout, ofwel CLT (Cross Laminated Timber)  zijn sterke, massief houten constructieplaten die zijn opgebouwd uit drie of meer lagen kruislings verlijmde vuren lamellen. Deze platen worden gebruikt voor vloer-, wand- of dakelementen en zijn een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton. De grote voordelen van dit materiaal is dat het licht van gewicht is, constructief sterk is en dat het, daar waar mogelijk, als eindafwerking in het zicht gelaten kan worden waarmee de recyclebaarheid wordt vergroot. Kruislaaghout komt uit duurzaam beheerde bossen, slaat CO2 op en kan goed hergebruikt worden. Duurzaamheid is voor zowel de architect als voor Wierden en Borgen mede een belangrijk argument geweest voor het gebruik van CLT. Het CLT casco wordt geleverd door Konwood.

Nieuwbouw in een aardbevingsgebied

Woningbouwcoöperaties staan voor een enorme uitdaging om (vervangende) nieuwbouw in het aardbevingsgebied te realiseren. Dit moet namelijk gebeuren  binnen het plafond bedrag voor sociale woningbouw van € 170.000 incl. BTW. Het bouwteam zet zich in om deze woningen door te ontwikkelen naar hoogwaardige sociale woningbouw met een eigentijdse uitstraling, een hoog duurzaamheidsniveau en passend binnen het plafondbudget.

Naar verwachting worden de woningen in het laatste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Betrokken partijen: