Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
85 woningen De Meeuwen Groningen
Project 85 woningen De Meeuwen Groningen
Partners De Zwarte Hond Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever Van Wonen Vastgoedontwikkeling
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Marten van der Wier
wonen

85 woningen De Meeuwen Groningen

In opdracht van Van Wonen heeft Friso Bouwgroep 85 woningen voor nieuwbouwproject De Meeuwen in Groningen gerealiseerd. Het project omvat 17 huurwoningen en 68 koopwoningen in de vrije sector.

Barkmolenstraat, Groningen

Wonen dichtbij de binnenstad

Gelegen tussen het Winschoterdiep en de toegangsweg vanaf het Europlein heeft Friso Bouwgroep nieuwbouwproject De Meeuwen gerealiseerd. Deze kleine wijk bestaat in totaal uit 85 woningen, waarvan 68 koopwoningen en 17 huurwoningen. De wijk heeft een perfecte ligging vlakbij verschillende uitvalswegen. Via het Tromp-bruggetje zijn de bewoners zo in de bruisende binnenstad van Groningen. De Meeuwen grenst aan de levendige wijk De Oosterpoort met het cultuurcentrum op steenworp afstand. In de wijk zijn alle basisvoorzieningen voor handen. Er is een supermarkt, een basisschool en een kinderopvang. De woningen, ontworpen door De Zwarte Hond Architecten uit Groningen, zijn gekenmerkt door de gedetailleerde stenen gevels. Het ontwerp sluit naadloos aan bij de andere bebouwing in de wijk en de groene omgeving.

Kijkje nemen in de nieuwe woonwijk? Bekijk onderstaande dronebeelden.

Klaar voor de toekomst

In de woningen is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De woningen zijn gasloos opgeleverd, uitstekend geïsoleerd en grotendeels voorzien van vloerverwarming. Er zijn individuele bodemwarmtepompen geplaatst en de woningen hebben een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning gekregen. Ook in de wijk is aandacht besteed aan duurzaamheid. Veel bomen in de wijk bleven behouden en er werd groen en water aan toegevoegd. De wadi midden in het plan zorgt ervoor dat regenwater verzamelt en in de grond kan doordringen. Een wadi helpt verdroging tegen te gaan en het vormt een buffer bij overvloedige regenval. Ook werd er gedacht aan de vleermuizen. Door het plaatsen van speciale vleermuishuisjes hebbenn ook zij een fijn leefgebied.


Plattegronden

Download hieronder de plattegrond van één van de woningen.

Plattegrond bouwnummer 16

Betrokken partijen:

Nieuwsberichten

Luchtbeelden van groen woonproject De Meeuwen Groningen