Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
85 woningen De Meeuwen Groningen
Project 85 woningen De Meeuwen Groningen
Partners De Zwarte Hond Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever Van Wonen Vastgoedontwikkeling
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon n.v.t.
wonen

85 woningen De Meeuwen Groningen

In opdracht van Van Wonen realiseert Friso Bouwgroep 85 woningen voor nieuwbouwproject De Meeuwen in Groningen. Het project omvat 17 huurwoningen en 68 koopwoningen in de vrije sector.

Barkmolenstraat, Groningen

Wonen dichtbij de binnenstad

Gelegen tussen het Winschoterdiep en de toegangsweg vanaf het Europlein realiseert Friso Bouwgroep nieuwbouwproject De Meeuwen. Deze kleine wijk bestaat in totaal uit 85 woningen, waarvan 68 koopwoningen en 17 huurwoningen. De wijk heeft een perfecte ligging vlakbij verschillende uitvalswegen. Via het Tromp-bruggetje zijn de toekomstige bewoners zo in de bruisende binnenstad van Groningen. De Meeuwen grenst aan de levendige wijk De Oosterpoort met het cultuurcentrum op steenworp afstand. In de wijk zijn alle basisvoorzieningen voor handen. Er is een supermarkt, een basisschool en een kinderopvang. De woningen, ontworpen door De Zwarte Hond Architecten uit Groningen, worden gekenmerkt door de gedetailleerde stenen gevels. Het ontwerp sluit naadloos aan bij de bestaande bebouwing en de groene omgeving.

Klaar voor de toekomst

In de woningen wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De woningen worden gasloos opgeleverd, uitstekend geïsoleerd en grotendeels voorzien van vloerverwarming. Er worden individuele bodemwarmtepompen geplaatst en de woningen krijgen een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook in de wijk wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Veel bomen in de wijk blijven behouden en er wordt groen en water aan toegevoegd. De wadi midden in het plan gaat ervoor zorgen dat regenwater verzamelt en in de grond kan doordringen. Een wadi helpt verdroging tegen te gaan en het vormt een buffer bij overvloedige regenval. Ook wordt er gedacht aan de vleermuizen. Door het plaatsen van speciale vleermuishuisjes krijgen ook zij een fijn leefgebied.

Geïnteresseerd in één van de woningen van De Meeuwen in Groningen? Kijk voor meer informatie op www.wonenindemeeuwen.nl.

Betrokken partijen: