Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
12 woningen Lommerrijk Techum nieuwbouw
Project 12 woningen Lommerrijk Techum nieuwbouw
Partners N.v.t.
Sector
wonen
Opdrachtgever Frisoplan B.V.
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

12 woningen Lommerrijk Techum nieuwbouw

In opdracht van Frisoplan heeft Aannemingsmaatschappij Friso twaalf  twee-onder-één-kapwoningen in de woonwijk Techum (Leeuwarden) gerealiseerd.

Hameie, Techum

Lommerrijk, ruimtelijk wonen

Wonen in Lommerrijk betekent wonen met ruimte. Daar waar het hart van Techum een compactere structuur kent, met woningen die dichter bijeen staan en waar tevens meer geschakelde woningen zijn gerealiseerd, biedt Lommerrijk meer ruimte. Hier zijn  met name halfvrijstaande en vrijstaande woningen gerealiseerd. De straten, zoals de Hameie waaraan deze twaalf woningen gerealiseerd zijn, zijn vormgegeven met meer groen en minder steen.

Biogas in Techum

De warmtelevering voor de woningen in Techum worden  door de warmtecentrale van de wijk De Zuidlanden geleverd. Deze warmtecentrale maakt gebruik van biogas. Techum is daarmee de eerste wijk in Nederland waar op grote schaal biogas is toegepast voor verwarming. De energieleverancier levert de benodigde warmte voor verwarming en de warmwaterinstallatie. Om de afgenomen warmte te kunnen registreren heeft de energieleverancier in de meterkast een warmtemete gerealiseerd, bestaande uit een volumemeter en temperatuuropnemer.