Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Verbouw en renovatie

Wanneer woningen niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd is renovatie nodig. Friso voert woningrenovaties uit voor woningbouwcorporaties en vastgoedbedrijven. Tijdens die renovaties wordt de kwaliteit verbeterd, woningen verduurzaamd en op die manier weer klaargemaakt voor de toekomst. Friso kan de labeling voor haar rekening nemen. Daarnaast is Friso thuis in het uitvoeren van verbouwingen, woningmutaties én actief in het aardbevingsgebied in Groningen waar veel woningen door Friso versterkt zijn.

Kwaliteitsverbetering woningen

Friso is bedreven in het uitvoeren van grootschalige renovatieprojecten van woningen. Zowel mutatieprojecten waarbij tijdelijk leegstaande woningen worden gerenoveerd, als projecten waarbij de bewoners gewoon in de woning blijven wonen. Het werken in ‘bewoonde woningen’ vraagt kennis van zaken van onze vakmannen. Vakmannen die begrijpen dat ze werken in de privé-omgeving van de bewoners, die snappen dat het soms fijn is om even een bakje koffie te drinken met de bewoners en die om kunnen gaan met de emoties die er bij dergelijke projecten komen kijken. De ambitie van de regering is in 2050 de gehele sociale woningvoorraad van het gas af te hebben. Dat gebeurt door gasloos te bouwen, maar ook door de bestaande woningen te verduurzamen. Vaak wordt deze verduurzaming meegenomen in een renovatietraject. Door woningen energiezuinig te maken nemen de kosten af en het comfort toe. Dankzij Friso zitten er al honderden bewoners warmpjes bij.

Verduurzaming woning

Friso bouwt aan en met hart voor de toekomst. Het verduurzamen van bestaande woningen is goed voor het milieu. Niet alleen omdat er, na verduurzaming minder energie nodig is, maar ook omdat na verduurzaming woningen weer decennia lang mee kunnen. Friso kan bestaand vastgoed, zoals woningen en bedrijfpanden, snel en voordelig upgraden naar een hoger energielabel. Daarmee werken we samen aan een beter milieu, meer wooncomfort en een fijne, gezonde woonomgeving. In veel gevallen is het mogelijk om zelfs 0-op-de-meter te bereiken. Geld verdienen aan de energierekening? Het kan!

Woninglabel

Advisering, labeling én het uitvoeren van de werkzaamheden houdt Friso in eigen hand. Alle kennis is in huis om het complete traject zelf uit te voeren.  Friso doet de digitale opname van de woning met een speciaal voor dit doel, op maat gemaakt, programma. Aan de hand van deze opname kan snel een degelijk advies gegeven worden en maken we een offerte op maat.  Ook de labeling van de woning neemt Friso voor haar rekening. Na de opname ontvangt de opdrachtgever  een verbeter- én energieadvies. Vervolgens wordt in overleg bepaald welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Friso heeft ruime ervaring met het duurzaam maken van sociale woningbouw. We kennen de procedures die eraan voorafgaan en zien het belang van betrokken huurders. Wij zijn dan ook graag bij dit traject betrokken en geven voorlichting over de werkzaamheden, zowel individueel als op bewonersbijeenkomsten.  Na het uitvoeren van de werkzaamheden wordt de woning gelabeld opgeleverd. Maar daar stoppen we niet; mocht na oplevering blijken dat iets niet naar behoren werkt, dan is Friso 24/7 bereikbaar om dit op te lossen.

Verbouw woning

Friso is veelzijdig. Ook wanneer het om verbouwingen gaat. Zo maken we niet alleen jouw woning groter of moderner, maar kan Friso ook een complete upgrade van een appartementencomplex of vakantiepark worden door Friso realiseren. Sommige verbouwingen zijn zo ingrijpend dat ze alleen in onbewoonde of ongebruikte staat uitgevoerd kunnen worden. Maar in veel gevallen is het prima mogelijk om de woning gewoon te blijven gebruiken. De vakmensen van Friso zorgen ervoor dat de overlast tot een minimum beperkt wordt.

Woningmutaties

Voor vaste opdrachtgevers voeren wij woningmutaties uit. Op het moment dat een verhuurder de woning verlaat zorgen wij ervoor dat de woning opgeknapt en gerenoveerd wordt. Soms behoort ook het verduurzamen van een woning tot de werkzaamheden die wij uitvoeren als er een woningmutatie is. Hiermee zijn de woningen van de woningbouwcorporaties weer klaar voor een duurzame toekomst.

Versterking aardbevingsgebied

Groningen is de laatste jaren geteisterd door aardbevingen. Hierdoor zijn veel woningen zwaar beschadigd geraakt. Friso is sinds enkele jaren nauw betrokken bij het aardbevingsgebied en heeft al veel woningen hersteld én versterkt. Ook monumenten worden door Friso gerestaureerd. Aannemingsmaatschappij Friso B.V. is met een aantal collega-bouwbedrijven vertegenwoordigd in Bedrijfsbureau BI. Bedrijfsbureau BI gaat vanuit de versnelde aanpak aan de slag met het versterken van woningen in het aardbevingsgebied. Zij doet dit voor woningen die door de Nationaal Coördinator Groningen geselecteerd zijn.

Terug naar overzicht

Projecten

Janstraat en Pauwstraat Arnhem transformatie

Janstraat en Pauwstraat Arnhem transformatie

Kunstencentrum Corrosia Almere Haven verbouw

Kunstencentrum Corrosia Almere Haven verbouw

Groot onderhoud 55 woningen Granenbuurt Drachten

Groot onderhoud 55 woningen Granenbuurt Drachten

Bekijk alle projecten