Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Woontorens + restaurant De Potten Sneek vernieuwbouw
Project Woontorens + restaurant De Potten Sneek vernieuwbouw
Partners n.v.t.
Sector
wonenwerkenrecreëren
Opdrachtgever Mero Groep
Contractvorm
design en build
Contactpersoon Andries Veenstra
wonenwerkenrecreëren

Woontorens + restaurant De Potten Sneek vernieuwbouw

In opdracht van Mero Groep heeft Friso Bouwgroep aan de vernieuwbouw van recreatiepark De Potten aan het Sneekermeer gewerkt. In totaal zijn hier 7 woontorens gerealiseerd. Op 25 februari 2019 is Friso begonnen met de vernieuwbouw van de eerste twee torens, waarvan één als restaurant en penthouse dient. Het project is inmiddels opgeleverd.

De Potten 2, Offingawier

Hergebruik bestaande gebouwen

Het recreatiepark is sinds 1973 onderdeel van het recreatiegebied het Sneekermeer. Samen met de opdrachtgever, Friso en bouwadviseur Mark de Witte is in een design & build traject bewust gekozen om zoveel mogelijk van de bestaande gebouwen te handhaven. Zo zijn de vloeren, funderingen, wanden, spanten en gordingen hergebruikt voor de vernieuwbouw. Daarnaast zijn de bestaande gebouwen aan beide zijden met een nieuwe staalconstructie uitgebreid en opnieuw ingericht.

Wonen en recreëren

Om de paviljoens aan de binnenkant een moderne uitstraling te geven zijn de binnenruimtes van nieuwe deuren, kozijnen en een cementdekvloer voorzien. De bestaande binnenwanden en trappen zijn hergebruikt en waar nodig hersteld. Ook zijn de appartementen voorzien van verschillende dakopeningen in de vorm van LuXBoXen (een soort dakserre), dakramen en dakkapellen. Tot slot zijn de paviljoens voorzien van nieuwe dakplaten, dakpannen, nieuwe dakbedekking op de platte daken en een nieuwe prefab schoorsteen.