Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Doorlopende verduurzamingswerkzaamheden Enschede
Project Doorlopende verduurzamingswerkzaamheden Enschede
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever De Woonplaats
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Herbert Reerink
wonen

Doorlopende verduurzamingswerkzaamheden Enschede

In opdracht van woningbouwcorporatie De Woonplaats heeft Aannemingsmaatschappij Friso Oost diverse woningen aan de Dinkelstraat in Enschede verduurzaamd. Alle woningen zijn voorzien van spouwisolatie en een nieuw ventilatiesysteem. Onlangs realiseerde Friso Oost ook de verduurzaming van 21 woningen in het zogenoemde complex Helmerhoek in Enschede.

Dinkelstraat, Enschede

Een nieuwe jas

Bij de woningen aan de Dinkelstraat is de spouw geïsoleerd met HR++ parels. Via kleine boorgaatjes in het voegwerk zijn de HR++ isolatie korrels in de spouw aangebracht. Door de korrels in de spouw zijn de woningen extra geïsoleerd en beschermd. Naast de woningen zijn ook de bergingen daar waar nodig aangepakt en voorzien van nieuwe voorzetwanden. Bij deze woningen zijn ook nieuwe geïsoleerde voordeuren van Albo geplaatst.

Bijzondere ventilatie

Door de indeling van de woning was het niet mogelijk om een ‘standaard’ ventilatiesysteem te plaatsen. Samen met De Woonplaats en Feenstra Installaties is Friso Oost op zoek gegaan naar een andere oplossing. Het nieuwe ventilatiesysteem ClimaRad 2.0 bood hier de oplossing. De ClimaRad 2.0 in combinatie met twee mini boxen is een vervanger voor de WTW-unit en bestaat uit een ventilatie en een radiator.

Afhankelijk van de status wordt er bij een aantal woningen ook een badkamer-, keuken- en toiletrenovatie uitgevoerd. Bij de woning waar de badkamer op de verdieping wordt gerenoveerd is waar mogelijk de badkamer uitgebreid met een hangtoilet.

Betrokken partijen:

Nieuwsberichten

Gebruikte dakramen krijgen tweede leven bij verduurzaming