Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Vondel Parck Leeuwarden
Project Vondel Parck Leeuwarden
Partners TWA Architecten Burdaard, Koopmans Bouwgroep
Sector
wonen
Opdrachtgever Koopmans Projecten
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Klaas Dijkstra
wonen

Vondel Parck Leeuwarden

In opdracht van Koopmans Projecten realiseert bouwcombinatie Friso-Koopmans in totaal drie woontorens aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. Het project, naar een ontwerp van TWA Architecten uit Burdaard, bestaat uit drie identieke woontorens met negen bouwlagen op het voormalige terrein van de Leeuwarder Papier Fabriek. De uitstraling van de torens is zakelijk, maar met een klassieke zweem.

Tesselschadestraat 25, Leeuwarden
Hoogste punt

Hoogste punt

19-06-2020
BVO

BVO

15.354 m²
Bouwperiode

Bouwperiode

Juli 2019 - heden

Drie woontorens

De eerste twee torens worden eerder gebouwd dan de derde toren. Het complex van deze twee torens bestaat uit twee keer 37 huurappartementen met op de begane grond een privé berging en een toren met 41 koopappartementen. Op de begane grond van de derde toren wordt een Albert Heijn gerealiseerd. In opdracht van Amvest worden de 74 huurappartementen, die hoogwaardig zijn afgewerkt, in de middenhuur aangeboden. De verhuur wordt verzorgd door MVGM Groningen en Hoekstra beheer. De bouwwerkzaamheden voor de derde toren zijn vergelijkbaar met de eerste twee. Naar verwachting wordt toren B in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Solide bouwcombinatie

Een gezonde dosis ambitie in combinatie met veelzijdig vakmanschap dat vormt de solide samenwerking tussen Friso Bouwgroep uit Sneek en Koopmans Bouwgroep uit Enschede. Beide partijen werken vanuit hetzelfde perspectief aan de realisatie van het bouwproject in Leeuwarden. Friso en Koopmans hebben eerder samengewerkt aan grootschalige projecten zoals het Centraal Justitieel Incasso Bureau, Provinciehuis Fryslân, centrumplan Nieuw Zaailand in Leeuwarden. Onlangs  heeft bouwcombinatie de nieuwbouw van de Energy  Academy Europe in Groningen en het Raadhuisplein in het centrum van Drachten gerealiseerd. Uit deze samenwerkingen is gebleken dat beide partijen gedreven en zeer ambitieus zijn om een dergelijk bouwproject tot een succes te maken!