Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Vondel Parck Leeuwarden
Project Vondel Parck Leeuwarden
Partners TWA Architecten Burdaard, Koopmans Bouwgroep
Sector
wonen
Opdrachtgever Koopmans Projecten
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Klaas Dijkstra
wonen

Vondel Parck Leeuwarden

In opdracht van Koopmans Projecten heeft bouwcombinatie Friso-Koopmans in totaal drie woontorens aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden gerealiseerd. Het project, naar een ontwerp van TWA Architecten uit Burdaard, bestaat uit drie identieke woontorens met negen bouwlagen op het voormalige terrein van de Leeuwarder Papier Fabriek. De uitstraling van de torens is zakelijk, maar met een klassieke zweem.

Tesselschadestraat 25, Leeuwarden
Hoogste punt

Hoogste punt

19-06-2020
BVO

BVO

15.354 m²
Bouwperiode

Bouwperiode

2019 - 2021

Drie woontorens

In opdracht van Koopmans Projecten werd sinds juli 2019 gebouwd aan dit grootschalige woonproject, bestaande uit drie woontorens. Twee van deze woontorens hebben elk 37 huurappartementen met op de begane grond een privé berging. De andere woontoren heeft 41 koopappartementen. Op de begaande grond van de derde toren is een Albert Heijn gerealiseerd. De bewoners van deze koopappartementen parkeren op het dak van de supermarkt.

In opdracht van Amvest zijn de 74 huurappartementen, die hoogwaardig zijn afgewerkt, in de middenhuur aangeboden. De verhuur is verzorgd door MVGM Groningen en Hoekstra beheer. De bouwwerkzaamheden voor de derde toren zijn vergelijkbaar met de eerste twee.

De eerste twee torens zijn in november 2020 opgeleverd. De bouwwerkzaamheden van de derde toren zijn in juli 2020 gestart en in december 2021 opgeleverd.

Solide bouwcombinatie

Een gezonde dosis ambitie in combinatie met veelzijdig vakmanschap dat vormt de solide samenwerking tussen Friso Bouwgroep uit Sneek en Koopmans Bouwgroep uit Enschede. Beide partijen werkten vanuit hetzelfde perspectief aan de realisatie van het bouwproject in Leeuwarden. Friso en Koopmans hebben eerder samengewerkt aan grootschalige projecten zoals het Centraal Justitieel Incasso Bureau, Provinciehuis Fryslân, centrumplan Nieuw Zaailand in Leeuwarden. Onlangs  heeft bouwcombinatie de nieuwbouw van de Energy  Academy Europe in Groningen en het Raadhuisplein in het centrum van Drachten gerealiseerd. Uit deze samenwerkingen is gebleken dat beide partijen gedreven en zeer ambitieus zijn om een dergelijk bouwproject tot een succes te maken!