Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Villa Woudoord Heerenveen restauratie
Project Villa Woudoord Heerenveen restauratie
Partners N.v.t.
Sector
werken
Opdrachtgevers AnteaGroup Heerenveen
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Hendri Pannekoek (projectleider)
werken

Villa Woudoord Heerenveen restauratie

De monumentale villa heeft een herbestemming gekregen. In de villa werden de vergaderruimtes van het naastgelegen pand van de Anteagroup, Blau Hus, ondergebracht. De verbouwing van de vergaderruimtes van Blau hus en overige ruimtes, is door Friso Totaalbouw uitgevoerd. En de restauratie door Jurriëns Noord.

Restauratie en herbestemming monumentale Villa

In Villa Woudoord zijn alle installaties vervangen. In een naast gelegen schuurtje is een warmtepomp geinstalleerd. Vloerdelen zijn gedemonteerd, genummerd en later herplaatst, nadat de installaties zijn aangebracht. Sanitaire ruimtes zijn gerenoveerd, vloeren zijn voorzien van geïsoleerde vloerplaten en pantry’s. Ook is er onderhoud gepleegd aan kozijnen, ramen, deuren, betimmeringen etc. Isolerende of monumentenglas is aangebracht. De buitengevels en het dak zijn nagekeken en onderhoud aan gepleegd.  T.b.v. de installaties zijn er aanpassingen/voorzieningen getroffen voor onder andere de LBK (luchtbehandelingskast). Het gehele pand is van binnen en buiten voorzien van nieuw schilderwerk.

Uit Friso Nijs juli 2020

Woudoord en Blauw Hûs getransformeerd naar comfortabel kantoor

Een sterk staaltje vakwerk leverde Jurriëns Noord bij de restauratie van rijksmonument Villa Woudoord in Heerenveen. In het monumentale pand, dat in 1908 gebouwd is, zijn verschillende vergaderruimtes gemaakt. Maar dat is niet alles. Ook Blau Hús wordt door Friso verbouwd. Zo is huurder Antea klaar voor de toekomst.

Monumentale kenmerken behouden

De monumentale kenmerken van de Villa moesten behouden blijven. Daarom zijn alle vloeren, wanden en plafonds zorgvuldig gerestaureerd. Vloerdelen zijn gedemonteerd, genummerd en later weer herplaatst. Ook bij het aanbrengen van het nieuwe ventilatiesysteem is er alles aan gedaan om het monumentale karakter van het pand te waarborgen. Dit is gebeurd door de luchtkanalen te ‘verstoppen’ in kasten. De sanitaire ruimtes zijn ook gerenoveerd. Het prachtige oude stucplafond met ornamenten werd in ere hersteld.

Gasloze toekomst

Dat een oud pand ook comfortabel kan zijn bewijst Villa Woudoord. Tijdens de restauratie en verbouw zijn geïsoleerde vloerplaten, monumentenglas en isolerend glas en dakisolatie aangebracht. Hierdoor is het prettig vertoeven in de villa en worden contact- en omloopgeluiden gedempt. Het pand wordt verwarmd en gekoeld met een warmtepomp en is daarmee klaar voor een gasloze toekomst. Zowel binnen als buiten is het pand geschilderd.

Groot onderhoud

Niet alleen de Villa, maar ook de andere kantoorpanden waren aan een upgrade toe. In opdracht van Bedrijfsgebouwen Heerenveen B.V. renvoeert en verbouwt Aannemingsmaatschappij Friso deze. Gedelegeerd opdrachtgever Hans Jörg van den Berg van HJ Berg Vastgoed begeleidt de bouw: “De werkzaamheden worden in bouwteam, door Friso en P. de Vries Installaties uitgevoerd.    Er is groot onderhoud, zoals binnen- en buitenschilderwerk uitgevoerd en de plafonds en tussenwanden zijn vernieuwd. Ook is het pand voorzien van een moderne luchtbehandelingsinstallatie, waardoor het binnenklimaat straks erg aangenaam zal zijn.” Tevens zijn er enkele bouwkundige aanpassingen gedaan. Zo is tussen bouwdeel A en C een glazen tussenlid gebouwd om het geheel een meer transparante uitstraling te geven.  De entree is voorzien van een nieuwe glazen overkapping.

Soepel verlopen

Blau Hûs is een van de projecten waar #doorgebouwd werd. “Er was wat vertraging, omdat we in de contructie dingen tegenkwamen die we niet verwachten. Door Covid-19 zijn ook enkele leveringen vertraagd. Toch kunnen we stellen dat de werkzaamheden soepel verlopen zijn. Friso en P. de Vries zijn praktisch en losten alles goed en snel op”, blikt Van den Berg terug op de bouw. Het nieuwe kantoor, met een oppervlakte van 2000 m², wordt voor de bouwvak opgeleverd en zal daarna door Antea voor lange periode gehuurd worden.