Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Versterkingsopgave aardbevingsgebied Groningen
Project Versterkingsopgave aardbevingsgebied Groningen
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonenwerken
Opdrachtgever Nationaal Coördinator Groningen
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon n.v.t.
wonenwerken
Groningen

Vlot en daadkrachtig

Om een impuls te geven aan het tempo van de uitvoering van de versterkingsopgave in Groningen zijn door Rijk en regio tal van maatregelen uitgewerkt. Een van die maatregelen is Bedrijfsbureau BI die boogt op de inzet van een compact Bedrijfsbureau. De vertegenwoordigers van Bedrijfsbureau BI bestaan o.a. uit een afvaardiging van werkvoorbereiders, constructeurs en ervaren woon- en bouwbegeleiders, welke hun capaciteit en expertise beschikbaar stellen voor het bouwkundig versterken van woningen en gebouwen. Met als doel, de woningen en gebouwen vlot, daadkrachtig en naar volle tevredenheid van de eigenaren te versterken.

Aan de slag

Bedrijfsbureau BI verzorgt voor het Ministerie van Binnenlandse zaken/NCG en de Regio de werkvoorbereiding (levering van uitvoeringsontwerpen) en coördineert de versterking van een deel van de adressen in het aardbevingsgebied. De adressen worden door gemeenten geselecteerd. Professionals van het bedrijfsbureau gaan op basis van hun kennis en ervaring direct met bewoners/eigenaren aan de slag met het versterkingsplan (uitvoeringsontwerp) voor hun woning/gebouw. Daarbij sluiten zij zoveel mogelijk aan op bestaande processen in de bouwwereld waarmee onder andere benodigd onderzoek, wachttijden en bijbehorend papierwerk sterk worden verminderd. De uitvoeringsontwerpen die Bedrijfsbureau BI levert, worden vervolgens direct uitgevoerd door een aannemer. Per juli 2020 is Bedrijfsbureau BI officieel operationeel.


Versnellen van de uitvoering

In Groningen is er nogal wat kritiek op het huidige tempo van de operatie. Het akkoord tussen de zes bouwers is dus ook een maatregeling uit het versnellingspakket. Dit betekent het versnellen van de uitvoering en het versterken en vergroten van de bouwcapaciteit.


De ervaring van Friso

Friso Bouwgroep (vestiging Groningen) en dochteronderneming Bouwborg hebben in het verleden al eerder in het aardbevingsgebied gewerkt. Dit hebben ze ook in combinatie met andere bouwbedrijven gedaan. Met deze ervaring is het bouwen in het aardbevingsgebied Friso zeker toevertrouwd.

Betrokken partijen:

  • Geveke Bouw
  • Bouwbedrijf Kooi
  • Van Wijnen Noord
  • Rottinghuis
  • BAM