Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Studentenhuisvesting ‘City Lofts’ Leeuwarden verbouw
Project Studentenhuisvesting ‘City Lofts’ Leeuwarden verbouw
Partners Adema Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever Xior Student Housing N.V.
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Michaël van der Weg
wonen

Studentenhuisvesting ‘City Lofts’ Leeuwarden verbouw

In opdracht van XIOR Student Housing N.V. realiseert Aannemingsmaatschappij Friso de verbouw van een kantoorpand tot 183 studenteneenheden. De ‘City Lofts’ zijn ontworpen door Adema Architecten. De verbouwwerkzaamheden zijn begin deze maand opgestart.

Ritsumastraat 2, Leeuwarden

Herbestemming oud kantoorpand KPN

Het gaat om de verbouw van een gedeelte van het KPN gebouw aan de Tweebaksmarkt in de binnenstad van Leeuwarden, waarvan een klein gebouwdeel in gebruik genomen blijft door KPN zelf. Het ontwerp bestaat uit twee aparte invullingen voor het gebouw. Een uitbreiding van Post-Plaza Hotel & Grand Café aan de voorzijde van het gebouw (een project van Jurriëns Noord, onderdeel van Friso Bouwgroep) en de 183 studenteneenheden voor XIOR Student Housing N.V. aan de achterzijde van het gebouw. De woningen zullen zich kenmerken door de hoge plafonds met een industrieel karakter. De woningen worden voorzien van een open keuken en badkamer met toilet. De gemiddelde woonoppervlakte van de woningen wordt 23 m2.

De authentieke uitstraling blijft behouden

De meeste werkzaamheden worden inpandig uitgevoerd, waardoor de authentieke uitstraling van het pand behouden blijft. Hier en daar worden in de gevel en in het dak plaats gemaakt voor ramen om meer lichtinval te realiseren. Aan de kant van de binnentuin wordt een nieuwe entree gemaakt. De balkons op de derde verdieping worden inpandig gerealiseerd. De verwachting is dat de woningen in de zomer van 2023 worden opgeleverd.

Betrokken partijen:

- Architect: Adema Architecten

- Installateur: Pranger-Rosier Installaties

Vacatures utiliteitsbouw

Meer weten?

Wil je meer weten over de werkzaamheden aan het project 'City Lofts'? Michaël van der Weg kan je er alles over vertellen. Je kunt hem bereiken via onderstaande gegevens. Hij staat je graag te woord.

Michaël van der Weg

T: 0515 - 42 99 99

E: m.vanderweg@frisobouwgroep.nl

Alle vacatures