Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Studentenhuisvesting ‘City Lofts’ Leeuwarden verbouw
Project Studentenhuisvesting ‘City Lofts’ Leeuwarden verbouw
Partners Adema Architecten
Sector
wonen
Opdrachtgever Xior Student Housing N.V.
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Michaël van der Weg
wonen

Studentenhuisvesting ‘City Lofts’ Leeuwarden verbouw

In opdracht van XIOR Student Housing N.V. heeft Aannemingsmaatschappij Friso in 1,5 jaar tijd de verbouwing van een kantoorpand tot 184 studenteneenheden gerealiseerd. De ‘City Lofts’ zijn ontworpen door Adema Architecten.

Ritsumastraat 2, Leeuwarden

Herbestemming oud kantoorpand KPN

Het ging om om de verbouwing van een gedeelte van het KPN gebouw aan de Tweebaksmarkt in de binnenstad van Leeuwarden, waarvan een klein gebouwdeel in gebruik genomen blijft door KPN zelf. Het ontwerp bestaat uit twee aparte invullingen voor het gebouw. Een uitbreiding van Post-Plaza Hotel & Grand Café (Hotel ViaVia) aan de voorzijde van het gebouw (een project van Jurriëns Noord, onderdeel van Friso Bouwgroep) en de 183 studenteneenheden voor XIOR Student Housing N.V. aan de achterzijde van het gebouw. De woningen kenmerken zich door de hoge plafonds met een industrieel karakter. De woningen zijn voorzien van een open keuken en badkamer met toilet. Het gemiddelde woonoppervlakte van de woningen wordt 23 m2.

Fotografie: Rohan Hoeksma
Fotografie: Rohan Hoeksma
Fotografie: Rohan Hoeksma
Fotografie: Rohan Hoeksma


De authentieke uitstraling van het pand is behouden gebleven

De werkzaamheden bestonden uit een interne verbouwing van het oude kantoorpand waarbij er van boven naar beneden is gewerkt. De meeste werkzaamheden zijn inpandig uitgevoerd, waardoor de authentieke uitstraling van het pand behouden is gebleven. In de gevel en in het dak is op sommige plekken plaats gemaakt voor ramen om meer lichtinval te realiseren. Aan de kant van de binnentuin is een nieuwe entree gemaakt. De City Lofts zijn voor een deel gasloos en worden verwarmd door een warmtepomp. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst voor het opwekken van zonne-energie.

Betrokken partijen:

- Architect: Adema Architecten

- Installateur: Pranger-Rosier Installaties

Vacatures utiliteitsbouw

Meer weten?

Wil je meer weten over de werkzaamheden aan het project 'City Lofts'? Michaël van der Weg kan je er alles over vertellen. Je kunt hem bereiken via onderstaande gegevens. Hij staat je graag te woord.

Michaël van der Weg

T: 0515 - 42 99 99

E: m.vanderweg@frisobouwgroep.nl

Alle vacatures

Nieuwsberichten

184 nieuwe studentenwoningen voor Leeuwarden: project ‘City Lofts’ is opgeleverd