Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Verbouw clubhuis van de Noord Nederlandse Golf en Countryclub
Project Verbouw clubhuis van de Noord Nederlandse Golf en Countryclub
Partners Velgsib Installatietechniek
Sector
sportrecreëren
Opdrachtgever Noord Nederlandse Golf & Country Club
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Hendri Pannekoek
sportrecreëren

Verbouw clubhuis van de Noord Nederlandse Golf en Countryclub

In opdracht van de Noord Nederlandse Golf & Country Club is Jurriëns Noord in september 2023 gestart met de interne verbouwing, gedeeltelijke verduurzaming en buitenonderhoud van Clubhuis De Poll in Glimmen (Groningen). Het clubhuis, dat in een prachtige villa uit 1913 gevestigd is, was toe aan onderhoud en een andere indeling. In juni 2024 is het project opgeleverd.

Pollselaan 5, Glimmen

Een eigentijds interieur passend bij het gebouw

Een eigentijds interieur passend bij het gebouw: dat was voor Sax Architecten ook de grootste uitdaging. Zij moesten er namelijk voor zorgen dat het gebouw zou blijven passen bij de functies van een clubhuis, maar met een eigentijds interieur waarbij ook het karakter van het gebouw bewaard blijft. Door de jaren heen waren er namelijk verschillende aanpassingen gedaan, waardoor het gebouw niet meer als één geheel oogde. De verschillende ruimtes zijn behouden, maar de (draag)muren hiertussen hebben grotere openingen gekregen zodat er meer transparantie ontstaat. Dit was tegelijkertijd ook een grote uitdaging voor Jurriëns Noord, want dat betekende dat er goed gekeken moest worden naar de constructie van het gebouw. Hierbij was afstemming met de bouwpartners cruciaal.


Vloerverwarming en onderhoud

Tijdens de verbouwing werd er extra asbest aangetroffen onder de vloeren. Hierdoor moest er een groot deel van de houten vloeren mee gesaneerd worden. Het voordeel hiervan was dat we een groot deel van de begane grondvloeren door schuimbeton konden vervangen en vloerverwarming konden aanbrengen. Hierdoor is er ook een verduurzamingsslag gemaakt. Voor het casco is een onderhoudsinspectie gemaakt en het noodzakelijk onderhoud is in deze upgrade-fase meegenomen. Het clubhuis is in juni 2024, geheel volgens planning, weer in gebruik genomen. De leden kunnen elkaar nu weer ontmoeten in een frisse en duurzame omgeving.

Nieuwsberichten

Clubhuis Noord Nederlandse Golf & Country Club in Glimmen feestelijk heropend na uitgebreide renovatie

Lees meer