Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Uitbreiding NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden verbouw
Project Uitbreiding NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden verbouw
Partners BRTArchitecten Alkmaar
Sector
werkenlerenrecreëren
Opdrachtgever NHL Stenden Hogeschool
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Andries Veenstra
werkenlerenrecreëren

Uitbreiding NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden verbouw

In opdracht van NHL Stenden Hogeschool heeft Aannemingsmaatschappij Friso de uitbreiding en verbouw van het bestaande Stenden Hotel gerealiseerd. Het hotel, dat nu de naam Notiz Hotel heeft gekregen, wordt volledig gerund door studenten van de hotelopleidingen. Het Notiz Hotel heeft nu 36 kamers, waarvan acht nieuwe suites.

Rengerslaan 8, Leeuwarden
Hoogste punt

Hoogste punt

2 juli 2020
BVO

BVO

onbekend
Bouwperiode

Bouwperiode

2019 - 2020

Optopping Stenden Hotel Leeuwarden

In opdracht van NHL Stenden Hogeschool realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso de uitbreiding en verbouwing van het bestaande Stenden Hotel in Leeuwarden. Projectleider Egbert van der Veen kijkt terug op een geslaagd maar uitdagend project. “Constructief gezien was het een bijzonder complex project en de planning zorgde af en toe voor spannende momenten. De extra luxe afwerking van de hotelkamers, samen met de bamboe gevelbekleding maken het een-in-het-oog-springend gebouw met een warme en unieke uitstraling.” Notiz Hotel is de nieuwe naam van het viersterren hotel en leerbedrijf van Stenden Hotel Management School geworden.

Moderne opleidingslocatie

“Notiz Hotel heeft een complete metamorfose ondergaan”, aldus general manager Anton Van der Sluis , “Hier brengen onze studenten theorie direct in praktijk. Met deze aanpak leiden we al meer dan 30 jaar topprofessionals in de hospitality op. Met het nieuwe hotel zorgen wij niet alleen nog beter voor onze gasten, maar bieden we onze studenten ook de meest moderne opleidingslocatie in Nederland. Zij maken hier kennis met de hoogste kwaliteit op het gebied van serviceverlening, technologie en duurzaamheid. Dit zorgt voor de mooie leermomenten, die studenten in hun stages en toekomstige carrière kunnen meenemen.”

Optopping, uitbreiding en opknapbeurt

De verbouwing bestond o.a. uit een optopping van het bestaande hotel, een uitbreiding van de lobby en entree en het opknappen van de hotelkamers. Tijdens de verbouwing nam het hotel tijdelijk zijn intrek in twee verdiepingen van de naastgelegen flat met studentenwoningen. Notiz Hotel heeft nu 36 kamers, waarvan acht nieuwe suites, allen voorzien van de modernste smarttechnologie. Er is een nieuwe verdieping, lobby en ingang gecreëerd. In Notiz Hotel wordt gewerkt met duurzame, lokale materialen en producten.