Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Uitbreiding NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden verbouw
Project Uitbreiding NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden verbouw
Partners BRTArchitecten Alkmaar
Sector
werkenlerenrecreëren
Opdrachtgevers NHL Stenden Hogeschool
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Egbert van der Veen
werkenlerenrecreëren

Uitbreiding NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden verbouw

In opdracht van NHL Stenden Hogeschool is Aannemingsmaatschappij Friso onlangs begonnen met de uitbreiding en verbouw van het bestaande Stenden Hotel. Het hotel, dat volledig wordt gerund door studenten van de hotelopleidingen krijgt straks 9 kamers extra, waarmee het totaal op 37 komt.

Hoogste punt

Hoogste punt

2 juli 2020
BVO

BVO

onbekend
Bouwperiode

Bouwperiode

2019 - 2020

Optopping Stenden Hotel Leeuwarden

Op de campus van hogeschool NHL Stenden is maandag 3 februari de eerste schop de grond in gegaan. ‘We verbouwen omdat we een grotere verscheidenheid aan kamers willen hebben’, legt general-manager Anton van der Sluis uit. Het hotel benadert daarmee de werkelijkheid in de hotelwereld nog beter. ‘Met verschillende typen kamers is het hotel aantrekkelijk voor verschillende typen gasten. Daar leren onze studenten van.’ Met een capaciteit van 28 kamers is het hotel nu eigenlijk te klein voor groepen. Met 37 kamers wordt dan anders, aldus Van der Sluis.

Belangrijk onderdeel van opleiding

Het hotel is een belangrijk onderdeel van de opleiding Hotel Management van de Stenden Hotel Management School. In totaal zijn 300 studenten vijf weken aan het werk in het hotel, het restaurant, de schoolkantine en dergelijke. Na die periode maken ze plaats voor een complete nieuwe lichting studenten.

Optopping, uitbreiding en opknapbeurt

De verbouwing bestaat o.a. uit een optopping van het bestaande hotel, een uitbreiding van de lobby en entree en het opknappen van de hotelkamers. Tijdens de verbouwing neemt het hotel tijdelijk zijn intrek in twee verdiepingen van de naastgelegen flat met studentenwoningen.