Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Bedrijfshal Sanovo Aalten uitbreiding
Project Bedrijfshal Sanovo Aalten uitbreiding
Partners ERS (architect)
Sector
werkenindustriebouw
Opdrachtgever Staalkat B.V.
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Herbert Reerink
werkenindustriebouw

Bedrijfshal Sanovo Aalten uitbreiding

In opdracht van Staalkat Beheer B.V. heeft Friso Oost de uitbreiding van Sanovo Technology in Aalten gerealiseerd. Na de afronding van fase 1 en fase 2 in 2022, is begin februari 2023 ook fase 3 opgeleverd.

Ambachtsstraat 4, Aalten

Gefaseerde uitbreiding

Sanovo ontwikkelt eierverwerkings- en verwerkingsapparatuur en is hiermee marktleider in de wereld. Door de constante groei in omzet en ontwikkeling groeide Sanovo zeer snel. Eerder bouwde Friso Oost al mee aan de uitbreiding van een grote bedrijfshal voor Sanovo in Aalten. De bestaande bedrijfshal is aan beide zijdes uitgebreid. Hierdoor is er extra ruimte voor de productie van de machines, apparatuur en producten. Daarnaast is de locatie voorzien van nieuwe laad- en losdocks. De huidige inrichting is ook flink aangepakt, diverse ruimtes zijn verbouwd en de gevel kreeg een nieuwe look.

Fase 3: verbouwing én nieuwbouw

Architect ERS Architecten heeft voor het mooie architectonisch ontwerp gezorgd. De werkzaamheden van fase 3 bestonden uit het verbouwen van de bestaande hal, de nieuwbouw van een nieuw kantoorpand en een loopbrug tussen fase 1 en 2. In de bestaande, kale hal zijn verdiepingsvloeren aangebracht waar naast nieuwe kantoorruimtes ook een kantine, een instructieruimte en een showroom gerealiseerd zijn. Voor de nieuwbouw van het nieuwe kantoorpand moest eerst het oude kantoor gesloopt worden. Het nieuwe kantoorgebouw bevat veel glas en is door middel van de nieuw gebouwde loopbrug van 30 meter verbonden met fase 1 en 2. Daarnaast is ook de terreininrichting door Friso verzorgd. Maar hier blijft het niet bij. De voorbereidingen voor fase 4a en 4b zijn al in volle gang. Dan worden de de oude kantoren gesloopt in de bestaande hal en wordt er een deel bij de productiehal getrokken. Ook worden de toiletten en de kleedruimte inclusief douche geheel vernieuwd.

Een mooi eindresultaat

Voor Friso Oost was dit een mooie klus waar alle facetten van een grote (ver-) en nieuwbouw aan bod kwamen. Herbert Reerink (projectleider): “De opdrachtgever, de architect en natuurlijk wij als Friso zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Een tevreden opdrachtgever, dat is waar we het uiteindelijk voor doen!”

Betrokkenen partijen:

Nieuwsberichten

Friso Oost start met fase 3 van de bedrijfshal Sanovo in Aalten

Lees meer

Fase 3 uitbreiding Sanovo Technology opgeleverd

Lees meer

Uitbreiding en nieuwe look bedrijfshal Sanovo Technology

Lees meer