Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Van Rabobank tot 16 appartementen Lochem transformatie
Project Van Rabobank tot 16 appartementen Lochem transformatie
Partners N.v.t.
Sector
wonenwerken
Opdrachtgever Nystaete Group
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Herbert Reerink (projectleider)
wonenwerken

Van Rabobank tot 16 appartementen Lochem transformatie

In opdracht van Nystaete Group uit Oldenzaal heeft Friso Oost (vestiging Eibergen) de transformatie van de voormalige Rabobank op de historische Markt in Lochem gerealiseerd. Friso heeft het zogenoemde ‘NyeMarkt’ project overgenomen van een failliete aannemer en heeft het complete gebouw, bestaande uit 16 appartementen en winkel- en kantoorruimtes, in februari van 2021 opgeleverd.

de Markt, Lochem

Van Rabobank naar woon- en werklocatie

Het voormalige Rabobankkantoor is door de vorige aannemer van te voren volledig gestript. Vervolgens kon er gestart worden met de daadwerkelijke transformatie. Er zijn o.a. nieuwe gevels gemetseld, nieuwe daken, dakkappelen en loggia’s aangebracht en alle kozijnen werden vervangen. Daarnaast zijn er eersteklas zonnepanelen op het dak aangebracht. Alle woningen beschikken over energielabel A en zijn voorzien van hoogwaardige duurzame materialen, waaronder de HR++ glas met isolerende eigenschappen.

Korte bouwtijd, mooie uitdaging

In het vernieuwde gebouw zijn in totaal 16 koopappartementen, winkels en kantoorruimten gerealiseerd. Vanaf maart 2019 is de Rabobank als advieskantoor teruggekeerd in het gebouw. Dit heeft tijdens de verbouw plaats gevonden. Friso zag dit als een mooie uitdaging. ‘De bouwtijd was ambitieus, zeker met de opening van de Rabobank in het vooruitzicht, maar gelukkig was het haalbaar, aldus projectleider Herbert Reerink van Friso Oost.