Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Renovatie distributie pompstation Oostwold
Project Renovatie distributie pompstation Oostwold
Partners Zie betrokken partijen
Sector
industriebouw
Opdrachtgever Waterbedrijf Groningen
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Geert van der Linden
industriebouw

Renovatie distributie pompstation Oostwold

In opdracht van Waterbedrijf Groningen realiseert Friso Civiel diverse renovatiewerkzaamheden in het pand van het Waterbedrijf Groningen.

Oostwold, Groningen

DPS van de toekomst

Al decennia lang levert het pompstation uit Oostwold een half miljoen kuub drinkwater aan klanten in het noordoosten van de provincie Groningen. Het drinkwater is afkomstig van productielocaties de Groeve in Onnen. Kelders worden in ’s nachts gevuld en overdag wordt dit water naar noordoost-Groningen gedistribueerd. Om ervoor te zorgen dat deze drinkwaterlevering ook in de toekomst goed blijft functioneren, wordt de DPS Oostwold compleet vernieuwd tot een ‘DPS van de toekomst’.

Slim en innovatief renoveren

In samenwerking met Stork en Rook wordt het pand door Friso Civiel bouwkundig gerenoveerd. Inpandig worden de volledige werkbouwkundige-, elektrische-, en besturingsinstallaties vervangen. Het doel is om slim en innovatief te renoveren met het oog op duurzaamheid en de toekomst.

Waterlevering, ook tijdens de renovatie

Klanten van de dagelijkse waterlevering zullen niks merken van de werkzaamheden. De direct omwonenden kunnen echter wel geluids- en/of verkeershinder ervaren. De werkzaamheden worden daarom altijd in overleg en met goedkeuring van de gemeente uitgevoerd. Doormiddel van een goede samenwerking wordt ervoor zo min mogelijk overlast gezorgd tijdens de renovatie. Na verwachting worden de werkzaamheden eind maart 2022 afgerond.

Bron: Team 4 Architecten

Betrokken partijen

Nieuwsberichten

Renovatie distributie pompstation Oostwold