Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Post-Plaza Leeuwarden restauratie
Project Post-Plaza Leeuwarden restauratie
Partners Adema Architecten Dokkum
Sector
werkenrecreëren
Opdrachtgever Peters Monumenten B.V. Leeuwarden
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Hendri Pannekoek
werkenrecreëren

Post-Plaza Leeuwarden restauratie

Het rijks-monumentale voormalige postkantoor en conferentiecentrum, gelegen aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden, is compleet gerestaureerd. Het interieur is door Jurriëns Noord getransformeerd naar een hotel met brasserie met behoud van monumentale onderdelen.

Tweebaksmarkt 25, Leeuwarden

Boeiende periode met mooi eindresultaat

Het was een flinke klus om het postkantoor in ere te herstellen én te laten voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Herman Schreuder, directeur Post Plaza vertelt: “Tijdens de sloop kwamen veel fraaie elementen tevoorschijn. Daar hebben we zoveel mogelijk gebruik van gemaakt. Mede door de flexibiliteit van het team van Jurriëns Noord, zijn tijdens de bouw veel maatwerkoplossingen doorgevoerd’’. Daarnaast mocht de bedrijfsvoering van het naastgelegen hotel en de apparatuur in het technisch centrum van KPN onder geen enkele voorwaarde  worden gestoord.

Eye- catcher

Een echte eye-catcher is het prachtige, gewelfde houten plafond dat gecombineerd met het matglas erboven zorgt voor een natuurlijk plafond omdat het meekleurt met de lucht. Toch heeft een grote open ruimte ook nadelen. ”Eén van de grootste uitdagingen was om een behaaglijk klimaat te krijgen in deze grote ruimte. De warme lucht wordt van bovenaf ingeblazen en er zijn radiatoren geplaatst. Hierdoor is het grand café snel te verwarmen,’’ vertelt Jurriëns Noord projectleider Hendri Pannekoek.

Ode aan de postbode

Overal in het pand staan oude attributen zoals telefoons, typmachines en telegrafen. De wastafels op de toiletten hebben het motief van een postzegel en de kunst in het pand verwijst naar het thema. Schreuder vertelt: “Wij wilden het postkantoor teruggeven aan de stad door er een laagdrempelige, eigentijdse en grootstedelijke horecagelegenheid van te maken. Het verhaal van het postkantoor werd het verhaal van Post-Plaza. Op deze manier geven we onze klanten een bijzondere beleving”. Post-Plaza is een ode aan de postbode. Dat vind je in de kleinste details terug.

Bouwperiode

Bouwperiode

jun. '15- dec. '15
BVO

BVO

circa 2.600 m²
Hoogste punt

Hoogste punt

N.v.t.