Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Dakrestauratie Hotel Post-Plaza Leeuwarden
Project Dakrestauratie Hotel Post-Plaza Leeuwarden
Partners Adema-Architecten
Sector
werkenrecreëren
Opdrachtgever Hotel Post-Plaza Leeuwarden
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Michael van der Weg
werkenrecreëren

Dakrestauratie Hotel Post-Plaza Leeuwarden

In opdracht van Hotel Post-Plaza in Leeuwarden heeft Jurriëns Noord het dak van het oude gedeelte van het hotel, het huidig Grand Café, gerestaureerd. Eerder transformeerde Jurriëns Noord het interieur van het oude postkantoor om tot een hotel met brasserie met behoud van de monumentale onderdelen.

Tweebaksmarkt 25, Leeuwarden

Restauratie werkzaamheden

In februari 2023 is de steiger opgebouwd en zijn de werkzaamheden gestart. De restauratie bestond uit verschillende onderdelen. De bestaande leien en de asbest-onderplaat op de voor- en achterzijde van het dak zijn verwijderd. Daarna werden de nieuwe leien aangebracht met de daarbij behorende werkzaamheden zoals het vervangen van het lood- en zinkwerk. Daarnaast worden het onderliggend dakhout, de goten en de ruiters hersteld.Vorstkammen

Een speciaal onderdeel van de dakrestauratie was het vervangen/namaken van de vorstkammen. Dit zijn uitzonderlijke gevormde nokvorsten die nagemaakt moeten worden. Als aanvullende opdracht zijn ook de houten kozijnen, ramen en bijbehorend klein herstel zoals voegen en raamdorpels overgeschilderd.

Nieuwsberichten

Jurriëns Noord start met dakrestauratie Post-Plaza Hotel Leeuwarden