Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Plus Ultra Groningen nieuwbouw
Project Plus Ultra Groningen nieuwbouw
Partners Proof of the Sum Architecten
Sector
werkenleren
Opdrachtgever Kadans Science Partner
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Radboud Poortvliet
werkenleren

Plus Ultra Groningen nieuwbouw

Aannemingsmaatschappij Friso bouwt in opdracht van Kadans Science Partner - Haren een nieuw bedrijfsverzamelgebouw aan de Zernikelaan in Groningen. Het zogenoemde Plus Ultra Groningen biedt straks kantoor- en laboratoriumruimten voor innovatieve bedrijven, instellingen en start-ups.

Zernikelaan, Groningen

Een uniek innovatiecentrum van Noord-Nederland

Kadans Science Partner wil samen met Campus Groningen bouwen aan een sterke community in de domeinen rondom energie, technologie en duurzaamheid. Naar verwachting start de bouw eind maart 2021.

De Community

In het ruim 10.000 m² grote bedrijfsverzamelgebouw komt een scala aan kantoren, laboratoria, testfaciliteiten, vergaderruimtes en ontmoetingsplekken. De startende, groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties leveren allemaal een bijdrage en bouwen straks mee aan de Plus Ultra ‘community’. Alle faciliteiten in het gebouw worden zo veel mogelijk voor alle gebruikers ter beschikking gesteld; Van de entree met lunchgelegenheden tot informele zitjes, vergaderruimten en pantry’s op alle verdiepingen. Iedere gebruiker huurt naar rato een aandeel van de algemene ruimten. Uiteraard zijn de eigen gehuurde ruimte goed fysiek af te scheiden van de openbaar toegankelijke ruimten.

Atrium versterkt beleving in gebouw

Proof of the Sum Architecten maakte een ontwerp met een gevel van polycarbonaat. Dit stevige, harde en helder transparante materiaal wordt voor het binnen- en buitenblad toegepast. Om het daglicht tot diep in alle ruimtes toe te laten wordt in het basisvolume een groot atrium aangebracht. Dit atrium vormt de spreekwoordelijke long van het gebouw en versterkt de belevingskwaliteit voor alle gebruikers en bezoekers van Plus Ultra Groningen. De entree van het gebouw ligt aan de oostkant (rechts) en sluit aan op de Zernikelaan. Plus Ultra is goed bereikbaar. Het gebouw krijgt een eigen parkeerterrein met circa 130 autoparkeerplaatsen, een uitgebreide fietsenstalling en douchevoorzieningen in het gebouw.

Plus Ultra Groningen wordt gebouwd met het streven naar een BREEAM Excellent certificering. Deze beoordelingsmethode geeft de duurzaamheidprestatie van het gebouw aan. Friso ziet dit, naast de communicatie tussen de betrokken partijen, als een belangrijke opgave. Naar verwachting wordt de nieuwbouw voor de bouwvak van 2022 opgeleverd.

Ga voor meer informatie over Plus Ultra Groningen naar de website van: Plus Ultra Groningen - Kadans

Betrokken partijen:

Architect: Proof of the Sum

Constructeur: Tielemans

Installatie- en Bouwfysischadviseur: Deerns

Installateur: Lammerink

Nieuwsberichten

Duurzaam innovatiecentrum Plus Ultra Groningen bereikt hoogste punt

Lees meer