Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Ontmoetingscentrum Natuurpark Kronenkamp Neede
Project Ontmoetingscentrum Natuurpark Kronenkamp Neede
Partners Bouwtechnisch bureau Arjan Schutten
Sector
recreërenkunst en cultuurgemalen en zuiveringen
Opdrachtgever Stichting Natuurpark Kronenkamp
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Bram Timmermans (projectleider)
recreërenkunst en cultuurgemalen en zuiveringen

Ontmoetingscentrum Natuurpark Kronenkamp Neede

In Neede heeft Friso Oost aan de realisatie van Natuurpark Kronenkamp gewerkt. Een bijzondere klus, want het expositie- en ontmoetingscentrum wordt gerealiseerd in een voormalige rioolwaterzuivering.

Kronenkamp 14, Neede

50 vrachtwagens grind

Henk Bolster, bestuurslid van Stichting Natuurpark Kronenkamp vertelt over de bouwactiviteiten: “Er is druk gewerkt aan het ontmoetingscentrum. Eerst zijn 50 vrachtwagens grind uit het filterbassin gehaald, er werden een in- en uitgang in de betonwand gezaagd en de vloeren zijn verwijderd. Daarna is er een glazen rand met parapludak op de bak geplaatst wordt.” In het ontmoetingscentrum is een ruimte voor exposities over vleermuizen, natuur, waterzuivering en duurzaamheid. De wens is om de tentoonstellingen wisselend, digitaal én interactief te maken. “Daarom hebben we ervoor gekozen de ruimte zo open mogelijk te laten. Met beamers, schermen en technische snufjes zal de ruimte dan gevuld worden”, vervolgt Bolster zijn verhaal.

Duurzaam en energieneutraal

De herbestemming van de waterzuivering was geen eenvoudige klus; vooral ook omdat het totale project is uitgevoerd als zeer duurzaam en energieneutraal. De samenwerking met Friso Oost liep gesmeerd: “Het ontmoetingscentrum is door Friso onder handen genomen, dat liep als een speer. De stichting Kronenkamp heeft een projectleider aangesteld. Hij onderhield de contacten met Friso, hierdoor kon er snel geschakeld worden.

Meer informatie?

De studenten van Saxion Hogeschool Enschede maakten regelmatig filmpjes en foto’s van de vorderingen. Op facebook.nl/natuurparkkronenkamp was de bouw te volgen. Of kijk op www.natuurparkkronenkamp.nl voor alle informatie over het natuurpark. IVN Natuureducatie laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Meer informatie hierover op www.ivn.nl.

In het Friso Nijs van december 2018 staat een uitgebreid interview met bestuurslid Henk Bolster van Natuurpark Kronenkamp.