Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Onderhoud- en herstel boerderij Spijk
Project Onderhoud- en herstel boerderij Spijk
Partners N.v.t.
Sector
wonen
Opdrachtgever C.J. Baaijen
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Hendri Pannekoek
wonen

Onderhoud- en herstel boerderij Spijk

Jurriëns Noord, onderdeel van Friso Bouwgroep, heeft in bouwteam onderhoud- en herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan een woonboerderij in Spijk. De woonboerderij, gebouwd in 1900, had mijnbouwschade opgelopen en was daarnaast aan onderhoud toe. Beide onderdelen konden goed gecombineerd worden.

Tweehuizerweg 14, Spijk

Een dwarshuisboerderij met eclectische vormgeving

De dwarshuisboerderij is rond 1900 gebouwd en heeft een monumentale status. De monumentale boerderij heeft een eclectische vormgeving.

Werkzaamheden aan de woonboerderij

Tot de werkzaamheden aan de woonboerderij behoorden onder andere het vervangen van zink op het balkon van het voorhuis, de schoorsteenkappen, ossenogen en dakpironnen. De koperen hemelwaterafvoer, blokgoot en gootklossen zijn eveneens vervangen. De door houtrot aangetaste kozijnen en onderdorpels zijn vervangen. Ook is de beglazing van de woning, de schuur en de serre vervangen.


Het lijstwerk rondom de serre waren in een dusdanige staat dat vervanging noodzakelijk was. Voor het versterken van de fundering van de serre zijn stalen buispalen aangebracht.

Herstelwerkzaamheden

De herstelwerkzaamheden bestonden verder uit het herstellen van de scheuren in het metselwerk en het herstellen van de natuurstenen zerken in de hal. In de monumentale boerderij werd ook asbesthoudende wandbeplating en stopverf aangetroffen. Dit is verwijderd, net als de dakbedekking van het schuurdak. Hier is rietbedekking voor teruggeplaatst.

In de gastenbadkamer is elektriciteit en water aangelegd, zijn er nostalgische dakramen geplaatst en is het schilderwerk van de gehele boerderij aangepakt. De monumentale boerderij staat er weer als een plaatje bij en kan weer jaren mee.

Fase 2

Eind oktober 2021 is Jurriëns Noord gestart met fase twee van de  renovatie. Tijdens de tweede fase van de renovatie wordt de kapcontructie van de schuur aangepast. Naar verwachting ligt het riet er in maart/april 2022 op en is de oplevering in juni 2022.