Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouw 54 woningen en appartementen De Ganskuijl - Amersfoort
Project Nieuwbouw 54 woningen en appartementen De Ganskuijl - Amersfoort
Partners Roeleveld-Sikkes Architects
Sector
wonen
Opdrachtgever De Alliantie Ontwikkeling
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Nieuwbouw 54 woningen en appartementen De Ganskuijl - Amersfoort

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling heeft Aannemingsmaatschappij Friso b.v. het herinrichtingsproject ‘Wonen aan den Wijnbergh’ in Amersfoort gerealiseerd. De Ganskuijl in Amersfoort is getransformeerd tot een levendige wijk met een mooie mix van koop- en huurwoningen.

Meetpuntlaan 1, Amersfoort
Hoogste punt

Hoogste punt

2017
BVO

BVO

10.000 m²
Bouwperiode

Bouwperiode

09/2016 - 09/2017

Een levendige wijk met een mix van koop- en huurwoningen

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling heeft Aannemingsmaatschappij Friso gebouwd aan het herinrichtingsproject Wonen aan den Wijnbergh in Amersfoort. Het nieuwe plan is onderdeel van Amersfoort Vernieuwt.


De Ganskuijl in Amersfoort is getransformeerd tot een levendige wijk met een mooie mix van koop- en huurwoningen. De rijwoningen zijn met het Friso Bouwconcept gebouwd. Het is een bijzonder en groen woongebied geworden, met variatie van bebouwing en een glooiend karakter. Deze ontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Vanaf 2009 is de Alliantie hier bezig geweest om het gebied aan te pakken. Sinds die tijd zijn portiekflats grootschalig opgeknapt, zodat mensen hier met plezier en tevredenheid wonen en er is ook gesloopt. Een aantal flats heeft plaatsgemaakt voor comfortabele eengezinswoningen.