Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Leeghwatersluis Almere Renovatie
Project Leeghwatersluis Almere Renovatie
Partners n.v.t.
Sector
gemalen en zuiveringen
Opdrachtgever Gemeente Almere
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Geert van der Linden
gemalen en zuiveringen

Leeghwatersluis Almere Renovatie

Nabij de Leegwaterplas in Almere werkte Friso Civiel in de periode 2017-2019 aan de renovatie van de Leegwatersluis. In opdracht van Gemeente Almere werd de sluis gerenoveerd en Friso Civiel bouwde een nieuw bedieningsgebouw.

In verlengde van de Snoekstraat, Almere

Nieuwe doorgang recreatieroute

De Leeghwatersluis is een schutsluis van ca. 20 m1 lang en 3,9 m1 breed (doorvaart) gelegen in de deelgemeente Almere Stad van de gemeente Almere. De sluis biedt doorgang aan recreatievaartuigen tussen de Hoge Vaart en de Leeghwaterplas. De sluis wordt lokaal door gebruikers bediend met behulp van bedienknoppen voorzien van een wachttijdteller. De aandrijving is vervangen door een elektromechanische aandrijving. Door middel van een brug over de sluis is de wijk Waterwijk en het Bos der Onverzettelijken met elkaar verbonden.

Een duurzame sluis met zonnepanelen

De scope van het werk omvatte het ontwerpen en realiseren van onderhouds- en verbetermaatregelen aan de Leeghwatersluis. Het project is in oktober 2018 middels BVP (Best Value Procurement) aan Friso Civiel gegund. De sluis is volledig gerenoveerd en er is een nieuw bedieningsgebouw gerealiseerd. De sluis is o.a. voorzien van kunststof deuren van duurzaam materiaal, die onderhoudsvrij zijn. Ook is het omliggende terrein aangepast. Zo heeft het terrein een groene uitstraling gekregen en werd er verlichting en een camera-installatie aangebracht. Daarnaast is de bestaande steiger vernieuwd met gerecycled kunststof materialen. Daarnaast zijn zonnepanelen geïntegreerd in de dakconstructie van het bediengebouw, de installatie levert een surplus aan energie dat wordt opgeslagen in het bedieningsgebouw en zorgt ervoor dat de sluis jaarrond energieneutraal presteert.

Gerelateerde projecten