Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Hotel Via Via Leeuwarden
Project Hotel Via Via Leeuwarden
Partners Adema Architecten Dokkum
Sector
werkenrecreëren
Opdrachtgever Post Plaza Hotel Leeuwarden
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Michael van der Weg
werkenrecreëren

Hotel Via Via Leeuwarden

In opdracht van Post-Plaza heeft Jurriëns Noord de uitbreiding van Post-Plaza Hotel & Grand Café in het KPN gebouw in Leeuwarden gerealiseerd. Het gaat om een uitbreiding van 74 hotelkamers.

Tweebaksmarkt 23, Leeuwarden

Herbestemming kantoorpand KPN

De hotelkamers zijn gerealiseerd in een gedeelte van het KPN gebouw aan de Tweebaksmarkt in de binnenstad in Leeuwarden. Dit KPN gebouw heeft meerdere functies gekregen. Een klein gedeelte blijft in gebruik door KPN zelf. Het andere gedeelte krijgt twee aparte invullingen voor het gebouw: de realisatie van 183 studenteneenheden aan de achterzijde van het gebouw (een project van Aannemingsmaatschappij Friso) en de uitbreiding van Post-Plaza Hotel & Grand café aan de voorzijde van het gebouw.

Herinrichting en uitbreiding

De werkzaamheden bestonden uit de uitbreiding van het aantal hotelkamers en de herinrichting van het gebouw. Zo is het dak aan de achterkant van het gebouw verhoogd om meer ruimte te laten ontstaan voor het realiseren van de hotelkamers. In totaal zijn er 74 hotelkamers gerealiseerd, in vier verschillende kamertypes. De kamers variëren in grootte, tussen de 20 en 37 m2. De meeste veranderingen vonden inpandig plaats, waardoor het authentieke karakter van het pand behouden is gebleven.

Post-Plaza Hotel & Grand café

Het hotel is in het najaar van 2022 opgeleverd en overgedragen aan de opdrachtgever. Jurriëns Noord is een graag geziene gast bij Hotel Post-Plaza. Het rijksmonumentale voormalige postkantoor en conferentiecentrum, gelegen aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden werd eerder door Jurriëns Noord gerestaureerd en getransformeerd tot Post-Plaza Hotel & Grand Café.

Betrokken partijen:
- Architect en bouwbegeleiding: Adema Architecten
- Installaties: Pranger-Rosier Installaties

Werken bij Friso

Meer weten?

Wil je meer weten over de uitbreiding van Hotel Post Plaza in Leeuwarden? Michael van der Weg vertelt je er alles over. Neem contact op via onderstaande gegevens. Hij staat je graag te woord.

Michael van der Weg

T: 0515 - 42 99 99

E: m.vanderweg@frisobouwgroep.nl

Alle vacatures