Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Harmpje Visserschool Urk nieuwbouw
Project Harmpje Visserschool Urk nieuwbouw
Partners SVP Amersfoort
Sector
werkenleren
Opdrachtgever Rehoboth
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Jan Boorsma
werkenleren

Harmpje Visserschool Urk nieuwbouw

In opdracht van Rehoboth realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso de nieuwbouw van de Harmpje Visserschool in de Oranjewijk op Urk.

Clausstraat 2, Urk

Het schoolgebouw

De school bestaat uit twee lagen, waarvan de onderste laag doorloopt in een enkele laag. De nieuwe school heeft een open en lichte ruimte met leerpleinen waar samen gewerkt en geleerd kan worden. Daarnaast heeft het nieuwe gebouw een uitstekend binnenklimaat en voldoet aan hoge duurzaamheidsambities.

EMVI meeste voordeel voor alle partijen

Het Engineer &  Build-project is op EMVI aanbesteed. Niet alleen prijs, maar ook zaken als kwaliteit werden meegewogen in de beslissing tot gunning. Wij waren ervan overtuigd dat deze manier van aanbesteden het meeste voordeel opleverde voor alle partijen motiveert directeur Blankensteijn de keuze voor EMVI. We wilden graag een grote betrokkenheid van alle partijen en vanzelfsprekend ook waar voor ons geld. Het was geven en nemen, maar uiteindelijk is het gelukt om, mede door de alternatieven die Friso aandroeg, een betere kwaliteit binnen het gestelde budget voor elkaar te krijgen.

Korte bouwtijd waargemaakt

Het oorspronkelijke ontwerp van de architect kon helemaal overeind gehouden worden. Waar in het ontwerp uitgegaan was van uitvoering in kalkzandsteen, heeft Friso ervoor gekozen om het gebouw op te trekken uit prefab beton. Het complete casco, de binnenspouwbladen en dragende wanden zijn bij Houkesloot Toelevering in Leeuwarden gemaakt. Door deze bouwmethode kon de korte bouwtijd waargemaakt worden.